Ватромет сећа на бомбардовање

Новак Ђоковић је, у разговору за "Дејли Мејл", говорио о одрастању, породици, псу Пјеру, али и непријатним успоменама које у њему буди ватромет. Када сам чуо ватромет вратио ми се непријатан осећај када сам се будио сваке ноћи због бомбардовања. Не бих никоме пожелео да пролази кроз то, рекао је први рекет света.

Уочи Вимлдона, „Дејли Мејл" је урадио интервју са најбољим тенисером света. Разговарало се о свему, најмање о тенису. Српски тенисер је говорио о породици, псу Пјеру али и о лошим успоменама које у њему буди ватромет.

„Када сам чуо ватромет вратио ми се непријатан осећај када сам се будио сваке ноћи због бомбардовања. Не бих никоме пожелео да пролази кроз то. Парадоксално је да имам и лепе успомене, јер школе нису радиле, па сам само играо тенис. Дешавало се да некада у кући нисмо имали ни 100 долара, али родитељи никада нису дозволили да будем гладан, имали смо што нам је било потребно и много љубави", рекао је Ђоковић.

Занимљиво је да Ђоковић, иако први рекет света и по ногим проценама први фаворит за освајање Вимблдона, осећа како су његова девојка и пас веће звезде од њега.

„Људи прво примете Пјера. Онда виде лепу девојку, па тек момка који обично има рекет у руци. Пјер је овде права звезда", изјавио је Ђоковић а затим наставио:

"Када сам изгубио у маратонском финалу Ролан Гароса од Надала, био сам веома разочаран и тужан, али када сам се вратио кући, Пјер је скочио на мене, био је веома срећан што ме види, и вратио ми је осмех. Он је више од пса за нас, водимо га свуда кад је могуће. Са нама је и у Лондону".

Британске медије је посебно занимао и однос са миљеником домаће публике, Ендијем Маријем

„Енди и ја се добро слажемо, али није лако имати пријатељство у тенису. Ми смо ривали. Знамо да постоји шанса да играмо један против другог у финалу Грен слема. Увек сам тражио равнотежу између професионалног и приватног живота. лако можете да изгубите главу под притиском и стресом. Морате да уживате у животу и моментима са блиским људима. Не дозвољавам да ме понесе статус који имам. Трудим се да будем скроман, желим да остварим снове из детињства, тежим ка томе. Целог живота сам желео да будем најбољи. Управо сада имам слику у глави када сам 2011. године подиграо трофеј на Вимблдону. Желим то да поновим током две наредне недеље", рекао је Ђоковић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се