План за одбрану трона

Због специфичне позиције у којој је његов најозбиљнији конкурент Рафаел Надал, Новак Ђоковић ће морати прописно да запне уколико жели да истраје на самом врху АТП листе до краја календарске године. Српски тенисер, наравно, има јасан план како да се сачува на првом месту. Први рекет света је објавио програм турнира на којима ће учествовати до краја сезоне.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић објавио је програм турнира на којима ће играти до краја године.

Током протеклих шест месеци Ђоковић је учествовао на десет турнира, од којих је освојио три - Аустралијан Опен, Дубаи и Монте Карло, а у наставку календарске године наступиће на девет турнира и бранити укупно 6.530 АТП поена.

Ђоковићева следећа станица је трећи Грен слем сезоне, онај у ужим тениским круговма вероватно и најцењенији, Вимблдон, који се игра од 24. јуна до 7. јула.

Прошле године Новак је на Вимблдону поражен у полуфиналу од Роџера Федерера, тако да ће бранити 720 поена.

Непуних месец дана након Вимблдона, први рекет света ће бранити титулу на Роџерс купу у Монтреалу. Канадски Мастерс шести је по реду турнир из ове категорије у 2013. години, а биће одржан од 5. до 11. августа.

Одмах након Монтреала, Ђоковић ће учествовати на једином Мастерс турниру који до сада није освајао, у Синсинатију, где је стигао до финала прошле године и предстоји му одбрана 600 АТП поена.

Последњи Грен слем у 2013. години, Ју-Ес Опен, на програму је од 26. августа до 8. септембра. Прошле године Новак је заустављен у мечу за титулу од стране Британца Ендија Мареја, тако да ће бранити 1.200 бодова.

Након летње америчке турнеје, најбољи српски тенисер упутиће се ка Београду, где ће са колегама из репрезентације Србије одиграти полуфинални окршај Дејвис купа против селекције Канаде (13-15. септембра).

Из Београда Ђоковић путује у Кину, где ће учествовати на турнирима у Пекингу (30. септембар - 6. октобра) и Шангају (6-13. октобра). Прошле године, Новак је убедљиво тријумфовао на азијској турнеји и освојио 1.500 поена. Најпре је у финалу Пекинга савладао Жоа-Вилфрида Цонгу, а недељу дана касније, у сјајном мечу у Шангају, и Ендија Мареја.

Последњи Мастерс у 2013. години на програму је од 28. октобра до 3. новембра у Паризу. Ђоковић ће у главном граду Француске бранити само 10 поена јер је прошле године такмичење завршио у другом колу.

Завршни турнир сезоне игра се од 4. до 11. новембра, а Ђоковић ће бранити 1.500 поена након што је прошле године у финалу у Лондону савладао Роџера Федерера.

Повољан исход Дејвис куп окршаја између Србије и Канаде у септембру значио би пласман наше репрезентације у друго финале овог такмичења, које је планирано за период од 15. до 17. новембра.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво