Читај ми!

Надал спреман за повратак на врх

Рафа Надал истакао да постоје шансе да се врати на врх АТП листе на крају године, али уколико настави да игра у оваквој форми и ако га заобиђу повреде.

Шпански тенисер Рафаел Надал рекао је да би годину могао да заврши на првом месту, иако на данас објављеној АТП листи заузима пето место. Надал је јуче освојио осму титулу на Ролан Гаросу и тако постао први тенисер који је на једном гренд слем турниру освојио осам титула. Он је у финалу победио сународника Давида Ферера 3:0 у сетовима.

Према правилима, тенисер који одбрани титулу не добија бодове, па је Надал са четвртог пао на пето место. Ферер, који је први пут играо у финалу неког гренд слем турнира, сада заузима четврто место на АТП листи.

Освајач 12 гренд слем титула Надал ће до краја године бранити само 90 бодова, пошто је већи део прошле сезоне пропустио због повреде колена.

"Имамо још шест месеци. Могао би поново да будем први на свету ако наставим да играм на овом нивоу и ако ме поштеде повреде. Али, то није 100 одсто сигурно", рекао је Надал, пренела је агенција Ројтерс.

"Ако желите да будете први, морате да играте током целе сезоне. Морате да играте добро, пошто су и други играчи добри. Морам да освајам много бодова ако желим да ми се укаже шанса да будем први тенисер света на крају сезоне", додао је шпански тенисер.

Надал је одлучио да одустане од турнира у Халеу, па ће тако променити план припрема за Вимблдон.

"Надам се да ћу бити спреман за Вимблдон. Нећу играти много пре тога што уопште није идеална ситуација пред гренд слем какав је Вимблдон, који се игра на трави и услови су потпуно другачији. Али ако прођете првих неколико кола, ситација се мења", додао је он.

Ујак и тренер петог играча света Тони Надал рекао је да многи играчи на трави могу да победе Рафаела Надала.

"Он може да освоји Вимблдон, али то могу да ураде и остали (Новак) Ђоковић, (Роџер) Федерер или (Енди) Мареј. На Вимблдону многи могу да га победе јер лоптица иде брже и теже је контролисати", рекао је Тони Надал.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво