Ђоковић после преокрета у четвртфиналу

Новак Ђоковић победом над Филипом Колшрајбером (3:1) пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса. Светски број 1 изгубио први сет, али у наставку сигурном игром стигао до победе. Ђоковићев наредни ривал биће Томи Хас.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале гренд слем турнира на Ролан Гаросу пошто је данас у осмини финала савладао Немца Филипа Колшрајбера са 3:1 у сетовима - 4:6, 6:3, 6:4, 6:4.

Ђоковић је морао да уложи приличан труд да сруши отпор веома неугодног противника, тренутно 19. на АТП листи. Колшрајбер је играо одлично, нимало не респектујући светски рекет број један, па је заслужио аплаузе са трибина.

Немац је посебно добар био у првом сету. Његови бекхенд ударци били су изузетно прецизни, истрчавање на мрежу правовремено, али му је "помогао" и Ђоковић, који је у том делу сусрета био несигуран и деконцентрисан.

Већ у другом сету, ситуација је полако кренула да се одвија према предвиђањима. Ђоковић је хватао одговарајући ритам, заиграо много боље и разноврсније, а када је брејком повео са 3:1, било је јасно да успоставља потпуну контролу над мечом.

Колшрајбер је до краја дуела играо добро, али је повремено само претио, без шанси да стигне до преокрета и изненађења. Српски тенисер није испуштао иницијативу, био је у свом елементу, а када се сасвим размахао Немцу није било спаса, без обзира на то што је пред крај четвртог сета освојио два гема заредом.

Била је ово трећа Ђоковићева победа над Колшрајбером у њиховом четвртом дуелу на АТП турнирима, а први изгубљени сет на овогодишњем Ролан Гаросу.

У борби за полуфинале Ђоковић игра против немачког ветерана 35-годишњег Томија Хаса, тренутно 14. на АТП листи, који је победио Руса Михаила Јужног са 6:1, 6:1, 6:3.

Биће то њихов осми међусобни меч, а Хас је славио на последњем, ове године на мастерсу у Мајамију (6:2, 6:4).

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се