Читај ми!

Париз уживо: Новак и Јелена у четвртфиналу

Јелена Јанковић је, захваљујући одличној игри, савладала Џејми Хемптон са 2:0. Следећа препрека Марија Шарапова. Ђоковић победио Колшрајбера са 3:1 у сетовима. Противник у четвртфиналу Томи Хас. Ролан Гарос завршен за Ненада Зимоњића.

21.08 - Јелена Јанковић је добила и други сет врло убедљиво (6:2), а са њим и меч. Сјајно издање српске тенисерке, коју сада очекује најтежи противник до сада - Марија Шарапова. 

20.33 - Јелена Јанковић је одиграла маестралан први сет и без изгубљеног гема га је и освојила. Само чудо може да спасе Американку Хемптон од испадања. 

20.15 - Ненад Зимоњић и Словенка Катарина Среботник нису успели да се пласирају у полуфинале микс дубла на Ролан Гаросу. Бољи од њих у четвртфиналу били су Канађанин Данијел Нестор и Францускиња Кристина Младеновић са 7:5, 6:4. Меч је трајао 68 минута, а Зимоњић и Среботник поражени су иако су имали предност у оба сета. Зимоњић је завршио учешће на турниру у Паризу, пошто је у недељу у дублу са Французом Жилијеном Бенетоом елиминисан у другом колу после пораза од Немца Кристофера Каса и Аустријанца Оливера Мараха са 4:6, 7:5, 6:1.

20.05 - Јелена Јанковић почела свој дуел осмине финала против Американке Џејми Хемптон. 

19.10 - Тешко је играти против Колшрајбера, јер је он специјалиста за шљаку, али сам успео да исконтролишем меч и добијем следећа три сета, тако да сам задовољан, изјавио је Новак Ђоковић.

18.00 - Рафаел Надал победио Кеија Нишикорија са 3:0 (6:4, 6:1, 6:3), и пласирао се у четвртфинале турнира. 

16.05 - Након победе над Колшрајбером, Новак Ђоковић се и потписом на камери опростио од свог првог тренера, недавно преминуле Јелене Генчић.

15.38 - У конкуренцији жена у четвртфинале су се данас пласирале Викторија Азаренка победомом над Франческом Скијавоне од 2:0, као и Рускиња Марија Кириленко након победе над Бетани Матек Сендс у два сета.  

15.30 - Томи Хас је раније данас лако савладао Руса Јужног са 3:0 у сетовима (6:1, 6:1 и 6:3).

15.28 - Готов је меч, Ђоковић је у четвртфиналу! Након више од два и по сата игре, Новак је победио врло неугодног Филипа Колшрајбера са 3:1 у сетовима. Следећи противник Новаку је такође Немац Томи Хас.

15.21 - Не предаје се Немац, враћа један брејк и смањује на 5:3 у четвртом сету.

15.15 - Још један брејк за Ђоковића, који ће сервирати за победу.

15.04 - Ђоковић долази до брејка у петом гему четвртог сета, води са 3:2 и има сервис.

14.44 - После велике борбе Новак Ђоковић осваја трећи сет против Колшрајбера - 6:4 и води са 2:1 у сетовима.

14.18 - У трећем гему трећег сета Новак одузима сервис противнику и на добром је путу да потпуно преокрене резултат у своју корист.

14.10 - Новак Ђоковић изједначио је резултат у сетовима на 1:1. Иако је Колшрајбер имао неколико прилика да врати брејк српском тенисеру, Ђоковић је освојио други сет и са значајном психолошком предношћу улази у наставак меча. 

13.43 - Први брејк у другом сету прави Ђоковић у четвртом гему другог сета - 3:1. 

13.25 - Иако је имао шансу да врати брејк, Новак је изгубио први сет од Немца Колшрајбера резултаотом 6:4.

13.03 - Први до брејка долази Немац који води 3:2 у првом сету и има сервис. 

12.50 - Почео је меч између најбољег светског тенисера Новака Ђоковића и Филипа Колшрајбера. 

Дуел најбољег тенисера света и немачког тенисера играће се као други на централном терену Филип Шатрије. Он ће почети после меча Франческа Скјавоне - Викторија Азаренка, који је заказан за 11 часова, па се очекује да ће Ноле и 19. играч света на терен изаћи око 13 сати.

Ђоковић и Колшрајбер нису одмеравали снаге још од 2010. године. У међусобним дуелима српски тенисер води са 2:1 у победама.

Јелена Јанковић ће дуел осмине финала против Американке Џејми Хемптон играти у вечерњем термину. Одређено је да њих две заврше програм на терену Сузан Леглен, односно да одиграју четврти дуел дана. Очекује се да би тај меч требало да стартује око 19 часова.

Јанковићева и пет година млађа Хемптон, која на ВТА листи заузима 54. место, до сада су одиграле само један меч у каријери. Било је то прошле године у Индијан Велсу, и победу је однела Американка.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се