Ђоковић лако до осмине финала

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Грен слем турнира на Ролан Гаросу савладавши вечерас у шеснаестини финала Бугарина Григора Димитрова са 3:0 у сетовима - 6:2, 6:2, 6:3. Ђоковић је очитао лекцију Димитрову и у пуној мери реванширао се за пораз на овогодишњем Мастерсу у Мадриду.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Грен слем турнира на Ролан Гаросу савладавши вечерас у шеснаестини финала Бугарина Григора Димитрова са 3:0 у сетовима - 6:2, 6:2, 6:3.

Ђоковић је очитао лекцију Димитрову и у пуној мери реванширао се за пораз на овогодишњем Мастерсу у Мадриду. Цео меч одиграо је на врхунском нивоу, сигурно, разноврсно и прецизно, тако да 28. тенисер са АТП листе није имао никаквих шанси.

Ђоковић је диктирао темпо и одржавао ритам за које Бугарин није имао решење нити идеју како да заустави расположеног противника. Непробојан на основној линији, Ђоковић се хитро кретао, добро сервирао и био незаустављив у сваком погледу.

Димитров се борио колико је могао, покушавао да колико-толико остане у мечу, међутим, био је у сасвим подређеном положају.

Светски број један је вечерашњом игром показао да чврсто гази ка основном циљу ове сезоне, да је на добром путу да освоји једину грен слем титулу која му недостаје.

Ђоковић ће у борби за четвртфинале играти са победником дуела између Румуна Виктора Ханескуа и Немца Филипа Колшрајбера.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се