Париз уживо: Ђоковићев реванш са каматом

Ђоковић врло убедљив против Димитрова - 3:0. Јелена Јанковић је савладала Саманту Стосур са 2:1. Јанко Типсаревић изгубио 3:0 од Михаила Јужњог. Ђоковић спрема освету Димитрову. Јелена Јанковић игра против Саманте Стосур. Зимоњић и Бенето бољи од пара Андухар/Робредо. Троицки и Сепи победили француски пар Пол-Анри Матје/Лукас Пуле.

21.12 - Српски тенисер Ненад Зимоњић и Словенка Катарина Среботник пласирали су се у друго коло мешовитих дублова на Ролан Гаросу савладавши вечерас француску комбинацију Каролин Гарсија/Марк Жискел са 6:2, 7:5. Зимоњићу и Среботниковој у наставку такмичења противник ће бити још један француски пар - Ализ Лим/Жереми Шарди.

20.53 - Новак Ђоковић је одиграо врло добар меч против Григора Димитрова и сасвим заслужено славио са 3:0 (6:2, 6:2, 6:3). Прикладан реванш, резултатски али и играчки, за пораз у Мадриду који је подигао много прашине.

20.39 - "Бејби Федерер" враћа један брејк. Преокрет је за њега још увек јако далеко. 

20.33 - Нови брејк Ђоковића (4:1). Само чудо може да спречи пораз бугарског тенисера. 

20.26 - Новак Ђоковић и даље сигурно корача ка победи. И у трећем сету има предност брејка. 

20.23 - Након заиста велике борбе, Јелена Јанковић је успела да победи Саманту Стосур са 2:1 (3:6, 6:3, 6:4). 

20.13 - Ђоковић експресно осваја и други сет (6:2). Српски тенисер јасно показује да је пораз у Мадриду био само лош дан.

19.54 - Саманта Стосур је успела да надокнади један брејк. Међутим, Јелена Јанковић и даље има довољну предност да меч приведе крају у своју корист. 

19.42 - На "Сузан Ленглену" Јелена Јанковић сада има два брејка предности и отворен пут ка победу у овом мечу. 

19.41 - Новак Ђоковић врло сигурно осваја први сет у мечу против Григора Димитрова. "Бејби Федекс" није имао ни најмању шансу да угрозу врло расположеног тенисера из Србије. 

19.35 - Сјајан почетак трећег сета за Јелену Јанковић. Српска тенисерка већ на старту долази до врло важног брејка. 

19.32 - Јелена Јанковић је освојила други сет против Саманте Стосур. 

19.29 - Брејк и за Јелену Јанковић, други у сету. Српска тенисерка сервира за освајање сета и изједначење. 

19.28 - Нови брејк Ђоковића за убедљиво вођство у првом сету (4:1). 

19.22 - А у међувремену, Јелена Јанковић је изгубила предност брејка. Тренутно је 3:3.

19.21 - Рафаел Надал се пласирао у 4. коло Ролан Гароса победом над Фабијом Фоњинијем са 3:0 (7:6, 6:4, 6:4). Иако овога пута није изгубио сет, поново је показао одређене слабости у игри. Наредни противник Надала биће Јапанац Кеи Нишикори.

19.20 - Виктор Троицки и Италијан Андреа Сепи пласирали су се у друго коло Ролан Гароса у конкуренцији дублова. Они су били бољи од Пола-Анрија Матјеа и Лукаса Пуела резултатом 2:0 (6:2, 6:0), и сада их чека окршај са шпанским паром Грањолерс-Лопес.

19.10 - Најбољи тенисер света одузима сервис противнику већ у првом гему (1:0). 

19.08 - Свој меч је почео и Новак Ђоковић, који игра против свог "дужника" из Мадрида, перспективног Бугарина Григора Димитрова.  

19.01 - Јелена Јанковић, у другом гему другог сета, долази до првог брејка на мечу и најављује бољу игру у наставку (2:0).

18.48 - Саманти Стосур је био довољан један брејк у првом сету како би га и освојила (3:6). 

18.15 - Јелена Јанковић је почела свој меч против врло добре Саманте Стосур. 

17.00 - Двоструком сервис грешком, Јанко Типсаревић завршава меч. Михаил Јужњи победио са 3:0 (6:4, 6:4, 6:3). 

16.50 - Бенето и Зимоњић направили потпуни преокрет и победили са 2:1. (4:6, 6:3, 6:3). 

16.25 - Михаил Јужњи освојио и други сет против Јанка Типсаревића, истим резултатом као и први, 6:4. 

16.20 - Зимоњић и Бенето узвраћају ударац, 1:1 у сетовима. 

16.10 - Један брз осврт на одигране мечеве у женској конкуренцији у Паризу. Бранилац трофеја Марија Шарапова пласирала се у осмину финала, победом над Ђи Женг са 6:1, 7:5. У наредној рунди игра против Слоун Стивенс. Пласман у осмину финала обезбедила је и освајачица трофеја из 2010, Франческа Скјавоне која је елиминасала Марион Бартоли са 6:2, 6:1. Противница италијанске тенисерке у следећој рунди биће Викторија Азаренка која је победила Ализ Корне са 4:6, 6:3, 6:1. Бетани Матек-Сендс до осмине финала дошла је тријумфом над Паулом Ормечеом са 4:6, 6:1, 6:3, а наредни ривал биће јој победница меча Марија Кириленко - Стефани Вогеле.

15.55 - Андухар/Робредо освајају први сет против Зимоњића и Бенетоа са 6:4. 

15.52 - Троицки и Сепи брзо освојили и други сет, самим тим и меч. Против француског пара Пол-Анри Матје/Лукас Пуле 6:2, 6:0. 

15.41- Михаил Јужњи осваја први сет 6:4.  

15.28 - Троицки и Сепи освајају први сет резултатом 6:2. 

15.05 - Почео је и дубл меч у којем играју Зимоњић и Бенето са шпанским паром Пабло Андухар/Томи Робредо.

15.00 - Почео меч Типсаревић - Јужњи. 

15.00- Андреас Сепи и Виктор Троицки играју против француског пара Пол-Анри Матје/Лукас Пуле.

На терене Ролан Гароса данас излази петоро представника Србије - Новак Ђоковић, Јанко Типсаревић, Јелена Јанковић, Ненад Зимоњић и Виктор Троицки.

Светски број један састаје се у шеснаестини финала са Бугарином Григором Димитровим, 28. на АТП листи, кога је победио у два од три досадашња дуела.

Меч је на програму после 16 сати, а уколико победи и реваншира се Бугарину за пораз на овогодишњем мастерсу у Мадриду, Ђоковића у осмини финала чека бољи из меча Виктор Ханеску (Румунија) - Филип Колшрајбер (Немачка).

Типсаревић после 14 сати, такође у шеснаестини финала, игра против 31. тенисера света, Руса Михаила Јужњог. До сада су се састајали шест пута на турнирима и скор је нерешен 3:3.

Бољи из тог дуела играће у осмини финала са победником меча између Немца Томија Хаса и Американца Џона Изнера.

Јелени Јанковић у шеснаестини финала женског турнира предстоји борба са 9. тенисерком света, Аустралијанком Самантом Стосур. Српкиња води у међусобним дуелима са 6:2, а уколико слави и данас, играће у осмини финала са бољом из меча Петра Квитова (Чешка) - Џејми Хемптон (САД).

Уколико киша не поремети програм, Зимоњић ће два пута на терен. У првом колу мушких дублова он и Француз Жилијен Бенето састају се после 14 сати са шпанским паром Пабло Андухар/Томи Робредо, а предвиђено је да касније Зимоњић и Словенка Катарина Среботник играју меч првог кола мешовитих дублова против француске комбинације Каролин Гарсија/Марк Жискел.

Виктор Троицки и Италијан Андреас Сепи у првом колу дублова играју после 14 сати против француског пара Пол-Анри Матје/Лукас Пуле.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се