Читај ми!

Типсаревић славио после "маратона"

Након велике борбе и правог тениског маратона, више од четири сата игре, српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у наредно коло Ролан Гароса. Он је у пет сетова победио шпанског тенисера Фернанда Вердаска – 3:2 (7:6, 6:1, 3:6, 5:7 и 8:6). Следећи Јанков противник је Рус Миахаил Јужни.

Јанко Типсаревић се пласирао у треће коло Ролан Гароса, после велике борбе и победе над Фернандом Вердаском. Скоро четири сата трајао је меч шпанског и српског тенисера, у којем је Типсаревић пропустио неколико прилика да раније стигне до тријумфа.

У трећем колу Јанка очекује дуел са Михаилом Јужним из Русије.

Овај маратонски дуг меч можемо окарактерисати као типичан меч који игра Јанко Типсаревић на великим турнирима - игра добро, дође на корак од победе, онда падне у игри и искомпликује ситуацију сам себи и на крају слави на тежи, али очигледно њему слађи начин. Овај "сценарио" виђен је и овог поподнева на париској шљаци. 

Вердаску је припао почетак меча, али вођство Шпанца од 3:0 није поколебало нашег тенисера. Јанко је вратио брејк, изједначио на 3:3, а затим се водила изједначена борба до тај-брејка, који Србин добија са 7:3. Други сет је прошао у апсолутној доминацији српског тенисера, који је повео са 5:0 и без неизвесности стигао до два сета предности.

Међутим, у трећем сету Вердаско је одговорио на сличан начин. Поново је Шпанац први стигао до брејка, повео са 3:0, али овога пута предност није испустио. Био је то само увод у маратонско и на моменте драматично надигравање Типсаревића и Вердаска.

У четвртом сету српски тенисер је први стигао до предности и вођства од 4:2, али је Шпанац одмах узвратио брејком. При вођству од 5:4, Јанко је имао две меч лопте, али када их није искористио, дошло је до пада у његовој игри. Вердаско у наредном гему прави брејк, иако је Типсаревић водио са 40:15, а затим решава четврти сет у своју корист са 7:5.

У одлучујућем сету оба тенисера су чувала предност свог сервиса, иако је било неколико прилика за брејк на обе стране. На крају више снаге и стрпљења имао је Типсаревић, који је у 14. гему дочекао две нове меч лопте. Искористивши другу, укупно четврту у мечу, Јанко је славио победу и прошао у треће коло Ролан Гароса.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се