Читај ми!

Париз уживо: Кузњецова зауставила Бојану

Јовановски - Кузњецова 0:2 (4:6, 6:7) Ана Ивановић врло убедљиво савладала Виржин Разано. Троицки победио Чилића са 3:0 у сетовима. Маратонски меч Типсаревић - Вердаско припао српском тенисеру са 3:2, након четири и по сата игре! Јелена Јанковић успешна у дублу.

20.48 - Бојана Јовановски ипак није успела да се пласира у осмину финала Ролан Гароса. Светлана Кузњецова, после велике борбе, била боља у два сета 6:4, 7:6. Бојана је тако прекинула сјајан низ победа српских тенисера у Паризу. 

20.43 - Светлана Кузњецова два пута сервирала за меч, Бојана оба пута направила брејк и увела други сет у тај-брејк. 

19.55 - Бојана Јовановски изгубила први сет од Светлане Кузњецове. У неизвесном сету пресудила су нијансе, па се надамо да ће Бојана смоћи снаге да преокрене резултат и тако омогући још један савршен дан српских тенисера на Ролан Гаросу.

18.28 - Ана Ивановић убедљиво савладала Фрацускињу Разано (6:3, 6:2) и обезбедила пласман у осмину финала Ролан Гароса. 

18.58 - Ана Ивановић добила први сет против Вирхиније Разано резултатом 6:3. Српска тениасерка на најбољем путу да се пласира у осмину финала Ролан Гароса. 

18.35 - Важнији резултати у мушкој конкуренцији: Изнер - Харисон 3:2, Надал - Клижан 3:1, Ферер - Лопез 3:0, Федерер - Бенето 3:0, Андерсон - Раонић 3:0, Тсонга - Шарди 3:0.

18.30 - Занимљивији резултати у женској конкуренцији: Шарапова - Бушар 2:0, Скјавоне - Флипкенс 2:1, С. Вилијамс - Кирстеа 2:1, Ерани - Лисицки 2:0.

18.15 - Почео је сусрет у женској кокуренцији између Ане Ивановић и Вирхиније Разано. 

16.48 - Српски тенисер Виктор Троицки придружио се Јанку Типсаревићу и Новаку Ђоковићу у трећем колу Ролан Гароса. Оне је у три сета савладао Марина Чилића за нешто више од два и по сата игре - 3:0 (7:6, 6:4 и 7:5) 

16.00 - Виктор Троицки наставља са добром игром у мечу против Марина Чилића и осваја други сет са 6:4. Рано стечени брејк Виктор је сачувао до краја и дошао на сет од победе. 

15.51 - Победа за Јанка! Након нешто више од четири и по сата игре и пет сетова, Јанко Типсаревић је победио Фернанда Вердаска добивши пети одлучујући сет са 8:6. Можемо рећи да је ово типичан меч Типсаревића јер је успео сам себи да искомпликује ситуацију али и да слави након драме. 

15.44 - Типсаревић и Вердаско воде велику борбу у петом сету. Тренутно је 7:6 за српског тенисера али нема брејка.

15.08 - Јелена Јанковић се пласирала у треће коло Ролан Гароса, у конкуренцији женских парова. Заједно са Мирјаном Лучић Барони из Хрватске, Јелена је у другом колу савладала француски пар Северин Белтрам - Лаура Торп са 2:0, по сетовима 7:5, 6:3. Српско-хрватски дубл ће у трећем колу играти против победница меча између Брачикова/Танасугарн - Макарова/Веснина.

15.06 - Виктор Тоицки освојио први сет у мечу против Чилића са 7:6 (14:12) после велике борбе у тај-брејку. 

14.45 - Фернандо Вердаско изједначио резултат против Јанка Типсаревића након победе у четвром сету од 7:5. Резултат у сетовима сада је 2:2 и победника ће одлучити пети сет. 

14.41 - Велика борба на мечевима српских тенисера. Типсаревић у четвртом сету губи од Вердаска са 6:5 а Троицки води у првом сету против Чилића истим резултатом - 6:5. 

14.10 - Почео је и балкански окршај - Србин Виктор Троицки игра против Хрвата Марина Чилића. 

14.06 - Иако је изгубио први сет са 4:6, Рафаел Надал победио је Словака Клизана добивши наредна три сета идентичним резултатом - 6:3. 

14.05 - Типсаревић и Вердаско играју ћетврти сет и тренутно је је 3:2 за српског тенисера.

13.28 - Фернандо Вердаско сасвим заслужено осваја трећи сет чиме је преполовио предност Типсаревића. Резултат је био 3:6. 

12.59 - Српски рекет број два фуриозно је решио и други сет у своју корист (6:1). 

12.24 - Јанко Типсаревић је, након велике борбе, успео да освоји први сет. Српски тенисер је био бољи у тај-брејку (7:3).

12.13 - У међувремену, Рафаел Надал је поново изгубио први сет, овога пута против Словака Мартина Клижана (4:6). У другом, међутим, ствари полако долазе на своје место. Надал има предност од 3:0, на свом сервису. 

11.48 - Српски тенисер успева да врати брејк и да поравна резултат у првом сету - 3:3. 

11.27 - Јанко Типсаревић губи свој сервис и Вердаско, освојеним брејком, води 2:0.

11.20 - Вердаско освојио свој сервис - 1:0. Јанко сервира за изједначење. 

11.10 - На теренима Ролан Гароса на време почели први мечеви предвиђени по данашњем плану. Меч почео и Јанко, на старту равноправна борба. Временске прилике за сада добре и не наговештавају нова одлагања. 

11.00 - Сергеј Страховски платио 2.100 евра казне јер је сликао линију током меча против Гаскеа. Сергеј је овај меч изгубио. Погледајте шта је сликао. 

Цео програм, међутим, зависи од временских услова након што је протеклих дана киша задавала велике проблеме организаторима другог грен слема сезоне.

Типсаревић у одложеном мечу 2. кола игра од 11 сати против Шпанца Фернанда Вердаска, тренутно 53. на АТП листи. До сада је добио два од шест међусобних дуела, а уколико слави сутра играће у шеснаестини финала са победником сусрета између Руса Михаила Јужњог и Аргентинца Федерика Делбониса.

Троицког чека велико искушење, јер се после 13 сати у шеснаестини финала састаје са Хрватом Марином Ћилићем, 11. тенисером са светске ранг листе. Добио је два од седам досадашњих међусобних дуела, а победник сутрашњег игра у осмини финала са бољим из меча двојице Француза, Жоа-Вилфреда Цонге и Жеремија Шардија.

Ана Ивановић у шеснаестини финала женског турнира игра после 17 сати против Францускиње Виржин Разано, 178. на ВТА листи, коју је добила четири пута од пет међусобних сусрета. Победница ће у осмини финала играти са бољом из меча Агњешка Радвањска (Пољска) - Дина Фиценмајер (Немачка).

Приближно у исто време, после 17 сати, Бојана Јовановски се такође у шеснаестини финала састаје са искусном Рускињом Светланом Кузњецовом, тренутно 39. на свету, против које до сада није играла.

Охрабрена тријумфом над бившом првом тенисерком света, Данкињом Каролином Возњацки, Јовановски ће покушати да оствари подвиг и избори пласман у осмину финала.

Победница ће играти са бољом из меча Варвара Лепченко (САД) - Ангелика Кербер (Немачка).

Јелена Јанковић и Мирјана Лучић Барони из Хрватске играју од 12.30 сати меч другог кола дублова против француског пара Северин Белтрам/Лаура Торп.

У првом колу мушких дублова Ненад Зимоњић и Француз Жилијен Бенето састају после 18 сати са шпанским паром Пабло Андухар/Томи Робредо, а отприлике у исто време Троицки и Италијан Андреас Сепи играју против Француза Пола-Анрија Матјеа и Лукаса Пулеа.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се