Читај ми!

Рафа преслишао Федекса

Шпански тенисер Рафаел Надал освојио је турнир мастерс серије у Риму, пошто је у финалу убедљиво савладао Швајцарца Роџера Федерера са 2:0, по сетовима 6:1, 6:3.

Надал је одбранио титулу у Риму и неочекивано лако дошао до јубиларне 20. победе у дуелима против Федерера. Меч је траја само 69 минута, а шпански тенисер је показао зашто га зову "краљ шљаке". У потпуности је надиграо индиспонираног Швајцарца, који није имао решење за спектакуларну игру противника.

Надал је у првом сету у потпуности био доминантан, дозволивши другом тенисеру света да освоји само један гем, док је у другом сету Федерер успео да одузме Шпанцу један сервис, али је пети тенисер на АТП листи направио један брејк више.

Надалу је ово седми трофеј у Риму, а шеста титула ове године откако се вратио на терен после седмомесечне паузе због повреде. Федереру је ово било прво финале у сезони, а 111. у каријери. Надал ће од сутра на новој АТП листи бити на четвртом месту, пошто ће претећи сународника Давида Ферера, који је поразом у четвртфиналу изгубио бодове.

Мастерс у главном граду Италије игран је за укупан наградни фонд од 3,2 милиона евра, а Надалу ће припасти чек на 501.700 евра и 1.000 АТП бодова.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво