Читај ми!

Рим уживо: Ноле победио, Јелена добила после велике борбе!

Новак Ђоковић без већих проблема савладао украјинца Долгополова са 2:0 у сетовима. Јелена Јанковић после велике борбе победила кинескињу На Ли са 7:6 и 7:5, у полуфиналу против Румунке Халепове. Виктор испао и у дублу. Елиминисан и Дел Потро. Јелена успешна и у дублу. Наставља се тениски турнир у Риму. Много занимљивих мечева је на програму. Јелена задовољна, идемо даље.

18.45 - Рафаел Надал успео да савлада Гулбиса, иако је Летонац убедљиво добио први сет са 6:1. Шпанац успео да се врати у меч и наредна два сета реши у своју корист 7:5, 6:4.

18.30 - Противница Јелене Јанковић у борби за полуфинале у синглу биће Румунка Симона Халеп, која је надиграла Италијанку Роберту Винчи - 6:4, 6:2.

18.15 - Српска тенисерка Јелена Јанковић и Мирјана Лучић из Хрватске пласирале су се у четвртфинале у конкуренцији дублова на турниру премијер серије у Риму савладавши у осмини финала немачко-чешки пар Ана-Лена Гронефелд/Квета Пешке са 2:1 у сетовима - 1:6, 6:3, 12:10. Јанковићева и Лучићева у борби за полуфинале играју против других носилаца, Рускиње Нађе Петрове и Словенке Катарине Среботник, које су победиле Мађарицу Каталин Мароши и Грузијку Ану Таташвили са 6:2, 7:5.

16.50 - Домаћа играчица Сара Ерани пласирала се у следеће коло турнира у ''вечном граду'' пошто јој рускиња Марија Кириленко предал меч при резултату 6:3, 2:0.  Друга италијанка није била тако успешна. Роберта Винчи поражена је од Симоне Халеп са 2:0 у сетовима (6:4, 6:2).

16.34 - Француз Беноа Пер елиминисао је Хуана Мартина Дел Потра победом од 2:0 (6:4, 7:6) док је код девојака шпански дуел између Суарез Наваро и Домингез Лино добила Наваро са 6:2, 6:3.

16.25 - Летонац Ернест Гулбис сјајно је одигра први сет против фаворизованог Рафе Надала и убедљиво славио са 6:1. 

15.00 - Још једна српска победа у Риму. После велике борбе у другом сету Јелена Јанковић савладала је кинескињу На Ли са 2:0 у сетовима 7:6 и 7:5. Меч је трајао 2 сата и 40 минута!

14.30 - Виктор Тоицки завршио је своје ушењће на турниру у Риму и у конкуренцији дублова. Он је у пару са Лукашом Росолом у два сета поражен од комбинације Мирни/Текау, по сетовима 7:5 и 6:1.

14.20 - Чех Томаш Бердих пласирао се у наредно коло турнира у Риму победом над јужноафриканцем Кевином Андресоном са 7:5 и 6:2. 

14.13 - Јелена  и Ли На воде велику борбу у другом сету. Тренутно је 3:3.

13.49 - Готов је меч између Ђоковића и Долгополова. Наш тенисер је без већих проблема славио је победу од 2:0 (6:1, 6:4) за тачно сат времена игре.

13.32 - После велике борбе и много преокрета, Јелена је добила први сет у тај брејку 7:6 (7:2) 

13.17 - Новак Ђоковић лако добија први сет. После убедњиве игре и резултат првог сета је морао бити убедњив - 6:1.  

12.53 - Управо је почео и меч Новака Ђоковића и Александра Долгополова. 

12.25 - Са више од сат времена закашњења, почео је дуел измећу наше Јелене Јанковић и кинескиње Ли На. 

12.09 - Јелена Јанковић одиграће данас (ако то услови дозволе) и меч у дублу. Она ће у пару са Хрватицом Мирјаном Лучић Барони играти против Чехиње Квете Пешке и Немице Ане Лене Гренефелд у дуелу другог кола дубла. Меч је превдиђен за 16 сати. 

11.43 - Новак Ђоковић се припрема за дуел са Долгополовим. Ово је слика коју је поставио на свом твитер профилу непосредно пред излазак на терен.

11.00 - Почетак меча осмине финала мастерса у Риму између Јелене Јанковић и Кинескиње На Ли касниће због кише. Дуел је требало да почне у 11 сати. 

Јанковић: Идем даље, нема одмора док траје обнова

Српска тенисерка Јелена Јанковић после победе против Кинескиње На Ли и пласмана у четвртфинале мастерса у Риму изјавила је да је пресрећна, да ужива на терену и да једва чека наредни меч.

"Стварно смо одиграле екстра меч. Борила сам се до краја, било је пар оних дужих гемова од по 15-20 минута, ту сам успела да преломим, али на крају, када сам сервирала за меч унервозила сам се, а то никако не смем да дозволим. Ипак, брзо сам се вратила, одсервирала добро и победила. То је стварно феноменално, На Ли је у форми, игра одлично, што је потврдила и недавно пласманом у финале Штутгарта", рекла је Јанковићева.

Јанковићева је после тријумфа у синглу направила паузу од сат времена, а затим у дублу са Хрватицом Маријом Лучић Барони прошла у четвртфинале, победом против Немице Ане Лене Гренфелд и Чехиње Квете Пешке 6:1, 3:6, 12:10.

Под утиском тријумфа против На Ли, Јелена је доминирала на терену, а феноменалан лоб ударац за победу изазвао је овације навијача у главном граду Италије.

"Идем даље, не буним се, нема одмора док траје обнова. Уопште не размишљам да ли ћу сутра играти у дневном или ноћном термину. Срећан сам и задовољна што имам прилику да играм у четвртфиналу и даћу све од себе. Са Симоном Халеп имам скор 1:1, она игра одлично овде, али играм и ја, навела је српска тенисерка.

У случају пласмана у полуфинале ривалка Јанковићевој највероватније ће бити Рускиња Марија Шарапова.

"Полако, има времена за Шарапову. Идемо меч по меч", поручила је Јанковићева.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво