Читај ми!

Бојана, до последњег даха

Многи нису веровали у преокрет, противница је имала победу у руци, ипак, Бојана је стиснула зубе и заиграла на све или ништа и добила све. Још једном је показала да срећа прати храбре и одлучне. Пребродила је болове и успела да савлада Каролину Вознијацки. Наредна ривалка јој је Јелена Јанковић.

Српска тенисерка Бојана Јовановски после данашњег великог преокрета против Данкиње Каролине Вознијацки на старту турнира премијер серије у Риму изјавила је да још не верује да је успела да "извуче меч" и оствари пласман у друго коло, где је чека дуел са Јеленом Јанковић.

"Пресрећна сам. И даље не могу да верујем да сам успела да "извучем" овакав меч. Губила сам 4:0 и 30:0 у трећем сету, имала сам грчеве, буквално једва стајала на терену. Нисам била спремна, дуго сам била повређена, тако да се то одразило на моју игру. Ипак, имала сам велику жељу и вољу. Два пута сам губила од ње тесне мечеве, тако да сам јако срећна", рекла је Јовановски српским новинарима који извештавају из Рима. Она је признала да се физички осећа јако слабо и да не зна колико ће успети да се опорави за меч са Јанковићевом.

"Цело тело ми је доста слабо, тако да је све кренуло одједном. Прво сам осетила бол у бутини, потом су уследили грчеви, једна па друга нога. Уопште нисам седала кад је била промена страна, јер нисам знала како да седнем. Зато сам стајала, покушавала да се истежем. Најгоре ми је било на сервису, пробала сам више да скратим поене, да играм агресивније и успела сам. Веровала сам и на 5:2 у тај-брејку, некако се тада опустим, лакше ми је и била сам уверена да ће бити 7:5", констатовала је Јовановски.

На питање како ће "парирати" Јанковићевој рекла је:

"Искрено, нисам уопште размишљала о том мечу, али жао ми је што играмо већ у другом колу. Не знам, можда ћу применити неку сличну тактику као против Вознијацки. Она је сличан тип играчице, али Јелена има бољи сервис и агресивнији форхенд и бекхенд. Пробаћу да играм своју игру, па шта буде. Шљака није моја подлога и свака ми победа значи, посебно ова против тако добре играчице и бившег броја један, скоро као и оне на Аустралијан опену када сам стигла до четвртог кола. Добро је што се све ово дешава пред Ролан Гарос, то ми подиже самопоуздање", поручила је Јовановски.

Јанковићева и Јовановски до сада су играле два пута и скор је нерешен - 1:1.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво