Бојана преокретом избацила Вознијацки!

Какав повратак Бојана Јовановски! Наша млада тенисерка направила је фантастичан преокрет против Каролине Возинијацки и пласирала се у друго коло турнира у Риму. Након велике борбе и сјајног тениса , Бојана је славила победу од 2:1 у сетовима (2:6, 6:4, 7:6 (7:5)). У трећем колу гледаћемо српски дуел – Јовановски против Јелене Јанковић.

Српска тенисерка Бојана Јовановски пласирала се у друго коло ВТА турнира у Риму, пошто је након преокрета победила девету играчицу света Данкињу Каролину Вознијацки са 2:6, 6:4, 7:6 (7:5). Бојана у тречем колу игра са сународницом Јеленом Јанковић.



Јовановски је направила прави подвиг успевши у трећем одлучујућем сету после четири везана гема за Вознијацки да изједначи, а потом оствари и највреднију победу у каријери.

Српска тенисерка је практичнио била на ивици пораза, уз повреду која је захтевала бандажирање мишића код 3:0 за Вознијацки у одлучујућем сету.

Све то није пореметило 48. на светској ранг листи. Почела је да сервира и ритернира као никада у мечу, изненадивши Вознијацки која је очигледно мислила да има времена да заустави "захуктали воз" српске тенисерке -будући да је водила са 4:0.

Јовановски је дошавши до 4:4 мало попустила у концентрацији, допустила Вознијацки да направи брејк (4:5), али се зато одмах вратила "на колосек", узела сервис противници и у тај брејку још једном преокренула (после 5:2 за Вознијацки) за коначни триојумф и место у другом колу, где ће играти против земљакиње Јелене Јанковић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво