Читај ми!

Рим уживо: Ноле, Виктор и Бојана победили, Ана испала!

Новак очекивано савладао Шпанца Алберта Монтањеса 6:2, 6:2. Бојана Јовaновски после великог преокрета избацила Каролину Вознијацки. И Виктор преокренуо против Росола за победу од 2:1. Ана Ивановић поражена од Радвањске са 2:1. Јелена успешна и у дублу. Троицки и Росол у осмини финала дублова. Јанко због болести отказао учешће.

22.25 - Виктор Троицки и Чех Лукаш Росол пласирали су се у осмину финала дублова на мастерс турниру у Риму пошто су у првом колу савладали аустријско-словачки пар Јулијан Ноул/Филип Полашек са 2:0 у сетовима - 6:2, 6:4. Противници Троицког и Росола у борби за четвртфинале су пети носиоци, Белорус Макс Мирњи и Румун Хорија Текау.

19.00 - "Морам да будем физички и психички максимално спреман како бих остварио што бољи резултат у Риму и мислим да сам на правом путу", рекао је Новак после победе над Албертом Монтањесом. Ђоковић, који је на претходном турниру у Мадриду елиминисан већ на старту, казао је да победа од 2:0 над Монтањесом много значи. "Ова победа за мене значи из више разлога. Нисам имао добру недељу на турниру у Мадриду, нисам се осећао добро. Овде сам већ шест дана и радио сам веома напорно да се добро спремим за турнир", казао је Ђоковић.

18.17 - Најбољи тенисер света с лакоћом је обавио посао и у другом сету славивши такође са 2:0. Ђоковић у осмини финала игра са бољим из меча у којем се Украјинац Александар Долгополов састаје са победником дуела између Швајцарца Станисласа Вавринке и Аргентинца Карлос Берлока.

17.42 - Ђоковић очекивано добио први сет против Монтањеса 6:2. 

17.20 - Јелена Јанковић и Мирјана Лучић из Хрватске успешно су стартовале у конкуренцији дублова на турниру премијер серије у Риму пошто су данас у првом колу савладале Немицу Јулију Гергес и Луксембуржанку Менди Минела са 2:0 у сетовима - 6:4, 6:1. Јанковић и Лучицих у другом колу играју са бољима из меча Ана Лена Гронефелд (Немачка)/Квета Пешке (Чешка) - Оксана Калашњикова (Грузија)/Алисја Росолска (Пољска).

17.08 - Свој први меч на Мастерсу у Риму управо почиње и најбољи тенисер света, Новак Ђоковић. Његов противник на старту је Шпанац Монтањес.

16.45 - Ана ипак није успела! Наша тенисерка изгубила је трећи сет од пољакиње Радванске са 6:2 и елиминисана је из даљег такмичења. 

16.02 - Још лепих вести стиже из ''вечног града'' - Ана изједначила против Радванске после добијеног другог сета резултатом 6:2! Надамо се још једном потпуном преокрету у режији наше тенисерке...

15.52 - Још један српски преокрет у Риму! После сјајне Бојане Јовановски и Виктор Троицки пласирао се у следеће коло након што је преокренуо резултат у сусрету са Лукашем Росолом и славио са 2:1 у сетовима (3:6. 6:1, 6:4). 

15.33 - На жалост, Ана Ивановић изгубила је први сет од Радванске са 6:3. 

15.29 - Виктор се враћа у меч. Освојио је други сет са убедљивих 6:1 и на старту трећег одлучујућег сета направио брејк који успешно чува, тренутно је 3:1 у трећем сету.

15.02 - Свој меч управо почиње и Ана Ивановић. Њена противница у првом колу је пољакиња Урсула Радвањска.

14.56 - Виктор Троицки тренутно игра меч првог кола против чеха Лукаша Росола. Троицки је изгубио први сет са 3:6 али у другом има брејк предности и води са 3:1. 

14.23 - Бојана Јовановски направила је прави подвиг победом над деветом играчицом света Каролином Вознијацки и то након фантастичног преокрета после губитка првог сета.

Новак Ђоковић се пласирао у осмину финала турнира мастерс серије у Риму пошто је у другом колу савладао Шпанца Алберта Монтањеса са 2:0 у сетовима - 6:2, 6:3.

Најбољи тенисер света с лакоћом је обавио посао у стартном мечу и без икаквих проблема савладао шпанског ветерана након једног сата и 10 минута игре. Била је то пета победа Дјоковића у исто толико досадашњих дуела против 32. годишњег Монтањеса, тренутно 89. на АТП листи.

Бојана Јовановски пласирала се у друго коло пошто је победила девету играчицу света Данкињу Каролину Вознијацки са 2:6, 6:4, 7:6 (7:5). Бојана је направила прави подвиг успевши у трећем одлучујућем сету после четири везана гема за Вознијацки да изједначи, а потом оствари и највреднију победу у каријери.

И Виктор Троицки је успешно је стартовао пошто је у првом колу победио Чеха Лукаса Росола са 3:6, 6:1, 6:4. Дуел српског и чешког тенисера трајао је скоро два сата, а Троицки је након олако изгубљеног првог сета, у наставку показао много бољу игру.

Ана Ивановић је елиминисана већ на старту. Радванска је после сат и 45 минута игре дошла до друге победе у медјусобним дуелима са Ивановићевом. 6:3, 2:6, 6:2.

Јелена Јанковић и Мирјана Лучић из Хрватске успешно су стартовале у конкуренцији дублова пошто су у првом колу савладале Немицу Јулију Гергес и Луксембуржанку Менди Минела са 2:0 у сетовима - 6:4, 6:1. Јанковић и Лучић у другом колу играју са бољима из меча Ана Лена Гронефелд (Немачка)/Квета Пешке (Чешка) - Оксана Калашњикова (Грузија)/Алисја Росолска (Пољска).

Мушкарци, прво коло:

Станислас Вавринка (Швајцарска) - Карлос Берлок (Аргентина) 5-7, 6-3, 6-3
Михаил Јужњи (Русија) - (13) Томи Хас (Немачка) 6-4, 6-3
Фернандо Вердаско (Шпанија) - Орасио Себаљос (Аргентина) 6-3, 3-6, 6-3
Жереми Шарди (Француска) - Фелисијано Лопез (Шпанија) 3-6, 7-5, 7-6 (7-4)
Жил Симон (Француска) - Филипо Воландри (Италија) 6-3, 2-6, 6-4
Виктор Троицки (Србија) - Лукаш Росол (Чешка) 3-6, 6-1, 6-4

Друго коло:

Ришар Гаске (Француска) - Григор Димитров (Бугарска) 6-4, 6-4
Хуан Мартин Дел Потро (Аргентина) - Андреј Кузњецов (Русија) 6-3, 6-2

Жене, прво коло:

Ромина Опранди (Швајцарска) - Анастасја Пављученкова (Русија) 6-2, 6-0
Слоан Стивенс (САД) - Флавија Пенета (Италија) 6-3, 6-3
Бојана Јовановски (Србија) - (10) Каролона Возњацки (Данска) 2-6, 6-4, 7-6 (7-5)
Марија Кириленко (Русија) - Анабел Медина Гаригес (Шпанија) 6-3, 6-3
Јулија Гергес (Немачка) - Андреа Хлавачкова (Чешка) 2-6, 6-4, 6-4
Варвара Лепченко (САД) - Лесја Цуренко (Украјина) 6-4, 6-2
Роберта Винчи (Италија) - Јелена Веснина (Русија) 6-7 (2-7), 7-5, 6-4
Доминика Цибулкова (Словачка) - Кристина Младеновић (Француска) 1-6, 6-2, 6-2
Урсула Радвањска (Пољска) - (15) Ана Ивановић (Србија) 6-3, 2-6, 6-2
Кристина Мекхејл (САД) - Карен Кнап (Италија) 7-5, 6-2
Ђије Женг (Кина) - Маделина Рибарикова (Словачка) 7-6 (7-0), 6-3
Јанина Викмајер (Белгија) - Кирстен Флипкенс (Белгија) 6-4, 6-0
Карла Суарез Наваро (Шпанија) - (11) Надја Петрова (Русија) 3-6, 6-2, 7-6 (7-1)

Друго коло:

Петра Квитова (Чешка) - Сабине Лисицки (Немачка) 6-4, 0-6, 7-5

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво