Надал без заштите у жребу за Ролан Гарос

Челници Ролан Гароса одлучили да Рафаел Надал неће бити заштићен у жребу за тај турнир, односно да неће бити промењен распоред носилаца, пренели су француски медији.

Директор Ролан Гароса Жилбер Исерн рекао је данас да шпански тенисер Рафаел Надал неће бити заштићен у жребу за тај турнир, односно да неће бити промењен распоред носилаца, пренели су француски медији.

Члан Организационог одбора Ролан Гароса Ги Форже предложио је прошлог месеца да седмоструки освајач турнира Надал, који је пао на пето место на АТП листи, буде заштићен на жребу и буде међу првачетири носиоца, како би избегао потенцијални дуел са првим тенисером света Новаком Ђоковићем у четвртфиналу.

"Узимајући у обзир да је Надал најуспешнији играч у историји Ролан Гароса, чинило се неподесним да на турнир дође као пети, или можда четврти носилац. Али, одлучили смо да не интервенишемо, нећемо мењати распоред носилаца", рекао је Исерн француским медијима.

Он је истакао да Надал није тражио промену, да буде први или други носилац.

Распоред носилаца одређује се углавном према пласману на АТП листи, док организатори Вимблдона вреднују и резултате постигнуте претходних година на том турниру.

Надал, који је одсуствовао са терена седам месеци због повреде колена, скоро 1.000 бодова заостаје за сународником Давидом Ферером који је четврти на АТП листи и мало је вероватно да ће га престићи до почетка турнира у Паризу.

Такмичење на другом гренд слем турниру у сезони - Ролан Гаросу почиње 26. маја.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара