Читај ми!

Игра за Србију највећи мотив

Први тенисер света Новак Ђоковић рекао је да увек има велики мотив када игра за репрезентацију Србије. Ђоковић је синоћ у Бојсију, САД, победио Сема Кверија са 3:1 у сетовима и обезбедио Србији трећи поен у дуелу са САД и пласман у полуфинале Дејвис купа.

"У тенису су ретке прилике за наступе за репрезентацију и од тога не треба већи мотив. Сваки члан нашег тима даје максимум. Меч са Кверијем је био чудан, са лошим почетком, у трећем гему сам изврнуо зглоб. Нисам знао каква је повреда и да ли ћу бити у стању да наставим да се такмичим на високом нивоу", рекао је Ђоковић.

"Мотивација и инспирација када играм за Србију, тим, саиграчи, селектор и навијачи су вероватно играли велику улогу у психолошком смислу и стиснуо сам зубе", додао је он.

Ђоковић је рекао да је током меча покушавао да не размишља о повреди, због чега је играо опрезно првих сат времена.

"Покушавао сам да се натерам да размишљам о сваком наредном поену и тактици, да потискујем бол. Али, то је готово немогуће урадити, пошто је природно да када се повредите размишљате о томе да ли ћете моћи да се ослоните на ногу, да ли ћете моћи да пружите максимум. Вероватно су лекови, психичка снага и подршка учинили своје и помогли ми да изгурам до краја", рекао је он.

Први тенисер света истакао је да је у Ђевис купу није битан појединац, већ тимска игра и да је победа у дублу, када су Ненад Зимоњић и Илија Бозољац савладали браћу Боба и Мајка Брајана, била веома важна за коначан исход.

"Ненад игра последњих 15 година за Србију и свима нам је као старији брат. Он је под великим притиском јер никада нема истог партнера у Дејвис купу. Илија нас је све изненадио, иако смо знали да игра добро.

Били смо забринути због његове физичке припремљености, јер је играо дуг меч и наступа углавном у синглу, али доказао је да грешимо. Он је одлучио победника са неколико ритерна, а Ненад је помогао", рекао је он.

"Они су сјајан тим. Победу у дублу смо славили као да смо остварили укупну победу против САД, јер смо знали колико нам тај тријумф значи", додао је он.

Ђоковић је рекао да ће бити спреман за Ролан Гарос, али да ће после прегледа бити познато да ли ће играти на турниру у Монте Карлу.

"Има још до Ролан Гароса... Избегао сам најтежи степен изврнућа зглоба. Отекао је, није оштећен, али морам да проверим колико је озбиљно, након чега ћу да проценим да ли могу да играм у Монте Карлу, који би био мој први турнир на шљаци", рекао је он.

"Почиње сезона турнира на шљаци, на којој сам одрастао. Морам да донесем мудру одлуку са својим тимом. Волео бих да играм у Монте Карлу тамо живим, волим тај турнир, оптимиста сам, али не знам да ли је то реално", додао је он.

Селекција Србије ће од 13. до 15. септембра на свом терену играти против Канаде, у полуфиналу Ђевис купа. Канада је са 3:1 победила Италију.

"Милош Раонић је један од најперспективнијих играча на туру, има снажан сервис, један је од најбољих сервера међу активним играчима и тај део игре користи као велику предност. Данијел Нестор је окосница и стуб репрезентације, мислим да наступа толико дуго, колико ја имам година. Његово велико искуство у дублу може да им помогне", рекао је он.

"Имамо ми Ненада Зимоњића, добро се познају, играли су заједно. И Френк Данчевић је тамо. Можда ће повести бар једног Канађанина", рекао је у шали Ђоковић.

Селектор Србије Богдан Обрадовић рекао је да се Ђоковић много жртвовао за свој тим.

"Тешко ми је пало када се повредио. Невероватно колико је спреман да се жртвује за свој тим и репрезентацију, има изузетан мотив. Није претеривање када кажем да нико није учинио за Србију колико је Новак учинио", рекао је Обрадовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара