Читај ми!

Нерешено првог дана

После првог дана четвртфиналног меча Дејвис купа између САД и Србије резултат је нерешен 1:1, а у суботу је на програму дуел дублова. Вођство Србији донео Ђоковић победивши Изнера 7:6, 6:2, 7:5. Изједначио је Квери савладавши Троицког после велике борбе у пет сетова - 7:6 (7:1), 3:6, 4:6, 6:1, 6:4.

Новак Ђоковић је победио Џона Изнера са 3:0 у сетовима - 7:6 (7:5), 6:2, 7:5, а репрезентација Србије је тако повела против домаће селекције САД са 1:0 у четвртфиналу Светске групе Дејвис купа. Изједначење је у наредном мечу донео Сем Квери савладавши Виктора Троицког са 3:2.

Кретање резултата можете погледати овде

Најбољи тенисер света био је на висини задатка и сигурном игром потпуно заслужено донео је предност српском националном тиму. У дуелу против високог 27. годишњег Американца, тренутног 23. на АТП листи, Новак је доминирао највећим делом меча, тако да његова победа није долазила у питање.

Најбоље рангирани тенисер света слабије је ушао у меч, па му је Американац у трећем гему одузео сервис, али је Новак у шестом гему узвратио истом мером. До тај брејка првог сета није било већих узбудјења. Ђоковић је у одлучујућем гему освојио први поен на свој сервис, а одмах затим одузео једини поен Изнеру у тај-брејку, који му је био довољан да тај део игре приведе крају у своју корист са 7:5.

У другом сету Изнер је много слабије сервирао, а Ђоковић је то искористио и успео да двапут одузме сервис Американцу. Новак је у трећем гему другог сета направио први, док је други брејк направио у седмом, оба пута искористивши прву шансу да одузме сервис. Други сет завршен је у Ђоковићеву корист са 6:2 за 31 минут игре, 15 мање него први.

У трећем сету 23. тенисер света је први дошао до брејк лопте, али је није искористио, док је Ноле до прве шансе да одузме сервис дошао у 11. гему, када је и направио пресудан брејк, а потом без већих проблема освојио свој и донео први поен Србији.

"Мислим да смо обојица опрезно ушли у меч, поготово ја. Имао сам доста среће и концентрације када сам вратио брејк почетком првог сета. После је било много лакше, уз сјајну подршку са трибина", изјавио је Ђоковић.

Први рекет света нагласио је да је веома битно што је Србија стекла предност на старту четвртфиналног окршаја у Бојсију, у америчкој држави Ајдахо.

"Није свеједно да ли у оваквим мечевима водиш или губиш након првог дана. Успео сам да донесем предност репрезентацији у специфичним условима. Ово је највећа надморска висина на којој сам до сада играо, било је тешко враћати сервис, али сам био стрпљив и успео сам", казао је Ђоковић и додао да су он и саиграчи из националног тима имали шест-седам дана припрема.

"То је доста помогло да се адаптирамо на услове који су много другачији. Захвалан сам на подршци навијачима, који су допутовали у Бојси, који је доста удаљен од делова САД где је већа насељеност Срба. Били су сјајни и доста су помогли", казао је српски тенисер.

Мало је, међутим, недостајало да Троицки у маратонском мечу донесе Србији други поен и тиме је практично одведе у полуфинале, јер је мало вероватно да Ђоковић у недељу не победи Кверија.

Обојица тенисера имали су током меча више падова и успона, а српски тенисер је велику шансу да стекне вероватно одлучујућу предност пропустио у четвртом гему петог сета, када је водио 2:1 и имао две везане брејк лопте. Квери је успео да се извуче и да, после три изједначења, на крају добије тај гем, а после тога, ситуација се на терену променила. Американац је постајао све опаснији и све је чешће нападао, док је Троицки све више губио снагу, а имао је проблема и са грчевима.

Одлука је пала у деветом гему када је Квери повео 40:15. Троицки је успео да спаси први, али не и други брејк поен и Квери је повео 5:4 , а онда је на свој сервис лако добио десети гем без изгубљеног поена.

Тако је репрезентација Србије пропустила прилику да већ после првог дана заврши посао и у наставку четвртфиналног меча наши тенисери ће имати веома тежак задатак да освоје још два поена.

Њајбољем дублу света, браћи Бобу и Мајку Брајану, требао би да се супротставе Ненад Зимоњић и Илија Бозољац, а пред селектором Богданом Обрадовићем је дилема да ли да за дубл одреди Ђоковића, што био био мач са две оштрице.  У преостала два сингла, у недељу, предвиђено је да се састану Квери - Ђоковић и Изнер - Троицки.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара