Читај ми!

Дејвис куп: Новак и Изнер отварају дуел

Дуел тениских репрезентација Србије и САД у четвртфиналу Светске групе Дејвис купа почеће мечом између Новака Ђоковића и Џона Изнера, одлучено је вечерас жребом у Бојсију.Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Богдан Обрадовић каже да се репрезентативци интензивно спремају за меч четвртине финала са Сједињеним Државама. Наш тим красе мотивисани момци који су одушевљени да играју за своју земљу и који имају победничку енергију, рекао селектор Обрадовић.

 Ђоковић и Изнер почеће меч сутра у 21.30, а након тог на терен ће изаћи Виктор Троицки и Сем Квери.Другог дана такмичења, у суботу од 21 сат на програму је дубл, где ће за Србију како је најављено наступити Ненад Зимоњић и Илија Бозољац, док ће амерички пар чинити браћа Мајк и Боб Брајан. Први меч трећег дана почеће у недељу од 20, а према жребу прво ће се састати Квери и Ђоковић, а затим Изнер и Троицки

"Сви смо здрави, то је најважније. Сваки дан се тренира по три пута, два тениска плус кондицију. Врло напорно вежбамо, а мој је утисак, после 'скаутинга', да наши играчи тренирају знатно више од америчких. Разлог томе је што је Новак број један, он мора озбиљно да ради и да одржава свој форму", рекао је Обрадовић.

"Виктор има нови тим људи, наставио је са високим континуитетом тренинга, Ненад који је дубл играч, а тренира као сингл играч, стварно је у сјајној форми. Илија Бозољац, такође има нови тим, тренира много озбиљније него свих претходних година, а знам га још откад је био дестегодишњи дечак. Ту је и Филип Крајиновић, који такође добро ради. Мој утисак јесте да они 'гурају' један другога", додао је Обрадовић.

"Негативно за Дејвис купу је то што имате четири, пет дана тренинга па тек након тога такмичење, што је атипично за тенис, јер су играчи у контра ритму. Изузетно је напорно, и ментално и технички. То је и ментално напорно, али наш тим красе мотивисани момци који су одушевљени да играју за своју земљу и који имају победничку енергију", закључио је Обрадовић.

Селекција САД састаће се Србијом у Бојсију од 5. до 7. априла у четвртини финала Дејвис купа.

Ђоковић: Биће тешко против Изнера

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да очекује тежак меч против Џона Изнера у првом сусрету четвртфинала Дејвис куп дуела између САД и Србије.

"Спремао сам се за меч са Изнером, знао сам да ћу играти против њега. Биће незгодно и тешко, као и Виктору (Троицком) против (Сема) Кверија. Неизвесност је очигледна, улог је велики. Успели смо 2010. да их победимо у Србији, сада смо на њиховом терену и надам се да ће резултат бити исти", рекао је Ђоковић после жреба.

"Први рекет" света је елиминисан у ранијој фази Мастерс турнира у Мајамију.
"Тај пораз од Томија Хаса ми је, без претеривања, најлошији меч који сам одиграо у последње три године. Али, то је спорт, такве ствари се дешавају. Са позитивне стране, имао сам више времена да се припремим за овај меч и да се дружим са пријатељима из
репрезентације... и да донесемо коначну победу Србији", рекао је Ђоковић.

 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије