Читај ми!

Поход на Америку

Први тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је увек незгодно играти на гостујућем терену у Дејвис купу, али да ће тенисери Србије направити позитивну атмосферу која ће их носити до победе против селекције САД.

Тениска репрезентација Србије игра у четвртфиналу Дејвис купа против САД, од 5. до 7. априла у граду Бојси, у америчкој држави Ајдахо.

"Драго ми је што сам се прикључио репрезентацији за дуел са САД. Играмо у гостима, што је увек незгодно и у оваквом такмичењу представља предност домаћину, који има могућност одабира одређене подлоге и услова у којима се игра", рекао је Ђоковић после првог тренинга у Тако Бел арени.

"Међутим, освајали смо Дејвис куп 2010. године и то нам је дало много самопоуздања, нову радост и димензију у нашим каријерама. Амбијент је увек фантастичан, играчи се добро слажу и тада је лакше да пружимо максимум на терену. Припремни период је нешто дужи него у прошлости, драго ми је што ћемо провести више времена заједно и изградити позитивну атмосферу и енергију која ће нас носити до победе", додао је први тенисер света.

Ђоковић је допутовао у Бојси, а репрезентацији су се прикључили Ненад Зимоњић и Виктор Троицки.

Ђоковић је рекао да због надморске висине играчи морају да буду максимално концентрисани.

"Два пута смо тренирали на готово новој подлози, свесни да се налази на 830 метара надморске висине, која може много да утиче на развој ситуације на терену, односно да утиче на контролу лоптице која много брже и неконтролисаније пролази кроз ваздух. Због тога је важно одржавати концентрацију од првог до последњег поена", рекао је он.

За селекцију САД играће Џон Изнер, Сем Квери и браћа Боб и Мајк Брајан.

"Они су ову подлогу и услове изабрали због њихових најбољих играча Изнера и Кверија, који имају јако прецизне сервисе, тренутно су сигурно међу пет најбољих сервера од активних играча, што ми поштујемо. С друге стране, имамо искуство и тимски дух који нас годинама краси и подршку коју пружамо док смо на терену и ван њега", рекао је Ђоковић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се