Читај ми!

Ђоковић: Сад је све лакше

Уочи почетка турнира у Дубаију, Новак Ђоковић дао је интервју агенцији "Франс прес" где је причао о предстојећим мечевима и претходним успесима. Српски тенидер рекао је да му је претходна година, у којој је завршио на првом месту, била најтежа у каријери.

Медији већ виде ново финале Новака Ђоковића и Роџера Федерера на турниру у Дубаију, иако оба тенисера, до тог меча, треба да прођу кроз недељу дана пакла. Српски тенисер навикао је већ светску јавност на победе, тако да они не постављају питање да ли ће Новак доћи до финала, већ да ли ће играти против Федерера за титулу.

Уочи почетка турнира у Дубаију, Новак Ђоковић дао је интервју агенцији Франс прес у ком је, између осталог, рекао да ове године не осећа притисак какав је имао претходне године када је бранио прво место на АТП листи.

„Осећам  се растерећеније него на почетку 2012. године, имајући у виду да је она дошла после 2011. која је била веома захтевна, пре свега ментално. У 2012. сам се нашао први пут у позицији да браним прво место и три гренд слем титуле. Имајући у виду да сам претходну годину завршио на првом месту, то сматрам и већим успехом него када сам пре две године избио на чело АТП листе", рекао је Ђоковић.

„Научио сам лекције, схватио сам какво сам искуство стекао и сада сам спреман за нове изазове", додао је први тенисер света.

Новак је причао и о свом млађем брату Марку са којим је изгубио у дублу у Дубаију од Давиденка и Нормана. Ноле сматра да његов 21-годишњи брат има огроман потенцијал.

„Није лако Марку када га стално упоређују са мном. На јуниорским турнирима, и све ове године колико игра тенис, његову игру упоређују са мојом у тим годинама, али он игра сасвим друкчије. Он покушава да се избори са тим, пре свега ментално. Мислим да, чим успе да исконтролише мисли и да се е више фокусира на своју каријеру, да ће бити добар. Потенцијал је очигледан, то нам је у крви", сматра Новак.

Први тенисер света сматра да је скинуо са себе велики притисак освојивши први гренд слем у каријери, и да сада растерећеније чека следеће велике турнире, пре свега Ролан Гарос.

„Тенисер који освоји први гренд слем у сезони увек се налази у доброј позицији. Сваки играч који тако добро почне сезону може се надати освајању осталих гренд слемова. Ипак, дугачак је пут до тога. Треунтно не размишљам о Ролан Гаросу нити о било ком великом турниру који је далеко. Једноставно сам фокусиран на оно што следи и увек идем корак по корак", каже Ђоковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара