Читај ми!

Ноле против Виктора, Јанко на Давиденка

Дубаи, нова станица тениског каравана. Жреб немилосрдан према нашим тенисерима. Виктор удара на Новак на самом старту турнира. Јанко против Давиденка. Поред сингла сви наши тенисери учествују и у дублу. Зимоњић у пару са Линштедом, Новак са братом Марком, Виктор и Јанко ће заједно учествовати у игри парова. Турнир почиње у понедељак.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић на старту турнира у Дубаију играће против Виктора Троицког, док ће ривал Јанку Типсаревићу бити Рус Николај Давиденко. Зимоњић и и Линштед у првом колу против Буторца и Хенлија. Виктор и Јанко су за противнике извукли Бупатија и Лодру. Новак и Марко ће играти против Давиденка и Нормана.

Ђоковић и Троицки до сада су се састајали 13 пута и први тенисер света води са 12-1 у међусобним дуелима. Последњи пут играли су прошле године у осмини финала Вимблдона, када је Ђоковић славио са 6:3, 6:1, 6:3.

Уколико победи Троицког, Ђоковић ће играти против бољег из меча Давид Гофин (Белгија) - Роберт Баутиста Агут (Шпанија). У његовој половини жреба налазе се Аргентинац Хуан Мартин дел Потро и Италијан Андреас Сепи.

Јанко Типсаревић је постављен за шестог носиоца у Дубаију, а против Давиденка има изједначен међусобни скор 2:2. Уколико прође прво коло Типсаревић ће играти са победником меча између Румуна Виктора Ханескуа и Аустралијанца Бернарда Томића.

Од српских тенисера на турниру у Дубаију учествује и Ненад Зимоњић, који је са Швеђанином Робертом Линдштедом постављен за трећег носиоца у конкуренцији парова. Oн и Линдштед ће у првом колу играти против Американца Ерика Буторца и Аустралијанца Пола Хенлија, док би у другом колу могли да заиграју против Марка и Новака Ђоковића, који су добили специјалну позивницу организатора.

Типсаревић и Троицки ће играти и у дублу, где их у првом колу чека меч против индијско-француске комбинације Махеш Бупати - Микаел Лодра.

Турнир у Дубаију игра се за укупни наградни фонд од 1.785.500 долара.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво