Заборављају шта сам све урадила за Србију

Јелена Јанковић је разочарана односом медија и дела јавности према њој. Критике, које су се само интензивирале због њеног неиграња у Фед Купу против Словачке, тешко падају некада најбољој тенисерки света.

Каријера Јелене Јанковић, од самог почетка, била је под лупом домаће јавности која је навикла и често врло неправедно захтевала успехе.

Њих је и било када је у питању некада најбоља играчица света, али не после 2010. године и полуфинала Ролан Гароса и победе у Индијан Велсу.

Од тада је игра тренутно 25. играчице света у великој мери била лимитирана повредама и разноразним пеховима, од којих ју је последња и спречила да помогне репрезентацији у Фед Купу против Словачке. Њен изостанак, иако очигледно оправдан, изазвао је бројне критике.

"Много сам разочарана због свега што се дешава после Фед купа, због разних изјава у појединим медијима. Зар је могуће да је све што сам урадила за репрезентацију у протеклих 12 година тако брзо заборављено. Колико пута сам повређена играла за своју земљу и није ми жао, али ми је тешко што се сада тако пише о мени", рекла је Јанковићева.

Питање које сви постављају јесте из ког разлога је уопште била на списку репрезентативки када је била повређена.

"На финалу Фед купа у Прагу сам рекла да се полако опраштам од репрезентације, али да ћу увек бити спремна да својим искуством допринесем и у било ком погледу помогнем тиму јер је то за мене увек морална обавеза. Зато сам сада тако урадила и много погрешила".

Све ово јој врло тешко пада.

"Испада да је најбоље било да сам одмах рекла да нећу да играм, уместо што сам желела да помогнем. Како је могуће да је тако брзо све заборављено што сам урадила у репрезентацији. Селектор ме је био позвао да својим искуством помогнем, али и он је знао да сам повређена, да сам на терапијама још од Мелбурна. Али предвиђања лекара су била обећавајућа, тако да су постојале реалне шансе да заиграм. На жалост није тако било. У петак, дан пре Фед купа, добила дозволу лекара да тренирам, а тада је било касно".

Јелена Генчић, тако сматра Јелена Јанковић, предњачи када су у питању необјективне и неосноване критике.

"Стално читам њене негативне коментаре који прелазе границу доброг укуса и постају увреде. На финалу у Прагу, када као једина тенисерка у историји добијам другу Награду срце за пожртвованост у Фед купу, госпођа Генчић каже за мене да се тако не игра за репрезентацију, а ја се распадам од повреда. Зар је нормално да у тренутку када ризикујем здравље због Србије, у тренутку када ми Светска тениска федерација одаје признање за пожртвованост, она каже да ја забушавам", закључује Јанковићева. 

Број коментара 83

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се