Читај ми!

Серена поново "број 1"

Серена Вилијамс пласирала се у полуфинале ВТА турнира у Дохи, па ће од понедељка поново бити најбоља тенисерка света. Тридесетједногодишња Американка постала је најстарији светски број један у досадашњем рангирању тенисерки.

Америчка тенисерка Серена Вилијамс пласирала се у полуфинале ВТА турнира у Дохи пошто је вечерас у четвртфиналу савладала Чехињу Петру Квитову са 2:1 у сетовима - 3:6, 6:3, 7:5.

Након овог успеха Вилијамс ће од понедељка поново преузети челну позицију на светској ранг листи, први пут после више од две године. Тридесетједногодишња Американка постала је најстарији светски број један у досадашњем рангирању тенисерки.

Њена земљакиња Крис Еверт је са 30 година била претходни најстарији број један у свету.

Вилијамс се у борби за финале састаје са Рускињом Маријом Шараповом која је победила Аустралијанку Саманту Стосур са 6:2, 6:4.

У другом полуфиналу играће досадашњи број један, Белорускиња Викторија Азаренка, која је савладала Италијанку Сару Ерани са 6:2, 6:2, и победница меча између Пољакиње Агњешке Радвањска и Данкиње Каролине Возњацки.

Турнир у Дохи игра се за наградни фонд од 2,36 милиона долара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се