Разочарани због пораза

Селектор ФЕД куп репрезентације Србије Дејан Вранеш и репрезентативке жале због пораза од Словачке. "Жао ми је што сав труд и жртве играчица нису дали очекиване резултате. Хвала девојкама на дивној недељи и професионалном односу који су показале. Остаје нам да сачекамо следећи жреб, да пробамо да останемо у најјачој групи ФЕД купа", рекао је Вранеш.

Словачка се пласирала у полуфинале Светске групе Фед купа пошто је данас у Нишу савладала Србију са 3:1.

Тенисерка Србије Весна Долонц није успела да се супротстави Данијели Хантуховој у четвртом мечу и изгубила је са 0:2 (3:6, 2:6). Меч је трајао један сат и 16 минута.

Долонцова је у првом сету пружила бољи отпор некада петој тенисерки света, али је било очигледно да ће искуство 30-годишње Хантухове одлучити победника. Раније данас Бојана Јовановски је изгубила од Јане Чепелкове са 1:2.  Након договора два тренера, одлучено је да се дубл меч, наравно без икаквог резултатског значаја, и не одигра.

Словачка ће у полуфиналу играти са Русијом која је савладала Јапан са 3:2.

Селектор ФЕД куп репрезентације Србије Дејан Вранеш рекао је да му је жао што велики труд његових играчица није резултирао победом над Словачком и истакао да је сада главни циљ да екипа сачува место у Светској групи.

„Жао ми је што сав труд и жртве играчица нису дали очекиване резултате. Хвала девојкама на дивној недељи и професионалном односу који су показале. Остаје нам да сачекамо следећи жреб, да пробамо да останемо у најјачој групи ФЕД купа", рекао је Вранеш на конференцији за новинаре у Нишу.

„Нико не може ништа да пребаци Бојани, вукла је повреду још од Аустралије, а само делимично је успела да је санира. Та пожртвованост и жеља да наступи и пружи максимум заслужује све честитке. Желим јој да се опорави и настави темпом којим је кренула ове године", изјавио је Вранеш.

Дебитанткиња у српском ФЕД куп тиму Весна Долонц похвалила је атмосферу у екипи и додала да јој је жао што није обрадовала публику тријумфом.

„Очекивала сам подршку, била је заиста сјајна, навијачи су направили фантастичну атмосферу. Жао ми што нисам освојила и други бод за Србију. Наш тимски дух је невероватан. Када ја играм, имам осећај као да цео тим игра заједно са мном", казала је Долонцова.

Oна је додала да је Хантухова данас играла сјајно и да јој никако није дозвољавала да ухвати ритам.

Мечеви баража за опстанак у Светској групи ФЕД купа играју се 20. и 21. априла.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво