Читај ми!

И дефинитивно без Ане

Ана Ивановић због проблема са повредом неће играти против Словачке, потврдио је селектор Дејан Вранеш. Уместо Ане, за Србију ће наредног викенда играти Ивана Јоровић.

Селектор тениске репрезентације Србије Дејан Вранеш рекао је данас да Ана Ивановић дефинитивно неће играти у дуелу са Словачком у првом колу Фед купа у Нишу.

"Коначна одлука лекарске комисије је да Ана није спремна да наступи. Она није потпуно санирала проблем са раменом и мишићем који вуче из Аустралије и, нажалост, нећемо моћи на њу да рачунамо", рекао је Вранеш током тренинга у нишкој хали Чаир.

Вранеш је казао да не би било добро да се ризикује да Ивановићевом, већ да је боље дати прилику оним тенисеркама које су тренутно физички спремније.

"Сувишно је рећи колико нам она значи, али није добро ни за њу ни да тим доводим у такву ситуацију да, у случају повреде, не може да заврши меч. Мислим да је боље решење дати прилику играчицама које су, пре свега, физички спремне да одиграју овај меч и заврше га до краја", казао је селектор српских тенисерки.

Он је рекао да Јелена Јанковић у петак креће да тренира и додао да се нада да ће повреда леђа Бојане Јовановски бити санирана.

"Јелена са тренинзима креће тек у петак или суботу. Бојана се стварно труди, ради терапије, тренира, покушава да уђе у што бољу форму. Искрено се надам да ће њена повреда леђа бити санирана, ако то не будемо успели, мислим да ће бити немогуће и на њу да рачунамо", рекао је Вранеш.

Селектор је истакао да би наступ Бојане Јовановски много значио пошто је она у изузетној форми од почетка године. 

"Надам се да ће бар Бојана бити у стању да наступи, што би нам било значајно јер је показала изузетну форму ове године. Без обзира на то што није успела да се адекватно припреми много ће нам значити", истакао је Вранеш. Он је рекао како је услови у Нишу савршени и да се сви у екипи пријатно осећају у том граду.

"Задовољни смо условима у Нишу, савршени су, пријатно се осећамо. Атмосфера у екипи је одлична и даћемо све да се што боље припремимо и, без обзира на то који тим изведемо, да направимо добар резултат уз велику подршку публике", рекао је селектор.

Вранеш је за четврту играчицу у екипи позвао јуниорку Ивану Јоровић.

"Мој став је увек био да, ако наступ четврте играчице нема резултатски значај, то увек буде нека од јуниорки. У овом тренутку имамо две изузетно квалитетне јуниорке, тако да је за овај меч као четврта играчица позвана Ивана Јоровић", рекао је Вранеш.

Дуел између Србије и Словачке играће се предстојећег викенда.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара