Читај ми!

Повратак краља

После првог меча након седмомесечне паузе, некада први тенисер света Рафаел Надал, не жели више да прича о повреди левог колена.

Надал је ноћас одиграо први такмичарски меч после седам месеци паузе због повреде колена. Он је за повратак одабрао мало познати турнир на шљаци у чилеанском Виња дел Мару.

Надал је играо у дублу с Хуаном Монаком, а њих двојица су за нешто више од сат времена забележили победу против чешких играча Франтишека Чермака и Лукаша Длухија од 2:0, у сетовима (6:3, 6:2).

Надал није играо од 28. јуна и пораза у другом колу Вимблдона од квалификанта Лукаса Расола, а припремне тренинге уочи повратка обавио је у Чилеу.

Прво питање на конференцији за новинаре било је о повреди колена. Шпанац је почео да прича о томе, а затим је рекао да одустаје и да жели да се концентрише на тенис и тренинге који би могли да му помогну да освоји осму титулу на Ролан Гаросу.

"Колено, о томе сам причао када сам стигао у Чиле. Не бих желео више да говорим на ту тему. Лекари су рекли да је све у реду и да нема ризика да се повреда погорша. И даље ме боли колено, али задовољан сам што учествујем на турниру", рекао је Надал.

"Нисам 100 одсто спреман, потребно је још пар недеља. Ако боли, боли, и мораћу то да трпим. Овде сам да бих играо тенис, са боловима или без њих. Срећан сам што сам одиграо званични меч, иако је реч о дублу", рекао је пети тенисер света.

Надал ће касно увече играти у синглу против Аргентинца Федерика Делбониса. Он је током каријере био скоро непобедив на шљаци, победио је у 93 одсто мечева, што је најбољи проценат у опен ери.

"Морам да ојачам колено, боље је да што више времена проведем на терену. Даћу све од себе да одиграм најбоље што могу и освојим турнир", рекао је Надал.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се