Читај ми!

Импресивно до финала

Први тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале Отвореног првенства Аустралије, пошто је изванредном игром победио Шпанца Давида Ферера са 6:2, 6:2, 6:1.

Први рекет Србије је сигурном игром и прецизним удрацима просто згромио Ферера после свега сат и по времена.

Ђоковић је импоновао мирноћом и самопоуздањем којим је на противнички терен испаљивао прецизне пројектиле, на које Ферер није имао "противоружје".

Једноставно речено, прво полуфинале била је неравноправна борба "Давида и Голијата", у којој је шпански тенисер био у подређеној улози.

Први рекет света је од старта меча погађао све што је "нанишанио", севали су винери, а лоптице је хватао брзином правог тениског "револвераша".

После експресна два сета, у којима је укупно четири пута брејкнуо сервис Ферера, Ђоковић је и у трећем делу игре наставио прави терор.

Шпански тенисер је само освојио први гем на свој сервис, а онда је почела канонада српског аса која се није зауставила до коначних 6:1.

"Не мислим да може боље од овога, одиграо сам невероватан меч. Био сам сигуран и агресиван од самог старта. Ово је био један од најбољих наступа у мојој каријери. Надам се да ћу моћи и у финалу да поновим овакву игру", рекао је Ђоковић.

Он је поновио да воли да игра у Мелбурну и да је узбуђен јер ће имати прилику да освоји трећу узастопну титулу, а укупно четврту на првом гренд слему сезоне.

"Тенис је ментална игра, није лако у овој фази гренд слема. Мораш да останеш фокусиран и прибран, како не би дозволио противнику лаке поене. Ферер је такмичар, толико година је присутан на АТП туру. Иако је специјалста за шљаку, одиграо је добар меч и желим му успешан остатак сезоне", додао је Ђоковић.

Ђоковић ће у борби за трећу узастопну титулу играти у недељу против победника другог полуфиналног дуела у којем се у петак састају Британац Енди Мари и Швајцарац Роџер Федерер.

Ђоковић против Федерера има негативан скор – 13:16, док против Марија води у међусобним дуелима са 10:7.

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије