Читај ми!

Јанко се дружио са ђацима

Учествујући у акцији Министарства омладине и спорта "Додир лиге шампиона", Јанко Типсаревић се дружио са ђацима београдских основних школа "Иван Гундулић" и "Јован Миодраговић".

Српски тенисер Јанко Типсаревић посетио је данас Основну школу "Иван Гундулић" на Новом Београду, коју је и сам похађао као дечак и искористио је прилику да позове наследнике да се баве спортом, јер је то сјајна прилика да раде оно што воле и остваре много у животу.

Типсаревић се у склопу акције "Додир шампиона" под покровитељством Министарства спорта и омладине дружио са малишанима, одиграо партију тениса, поделио мноштво аутограма и фотографија, а поново је сео у клупу где је провео најлепши део детињства.

"Мени је јако криво што чешће не долазим овде, јер као што знате, моји родитељи живе поред. Играм тенис, путујем пуно и немам много времена, али волео бих да у 2013. години бар једном-двапут дођем овде. Хвала министарству што су ме укључили у ову причу, која је свакако емотивнија јер је ово моја школа. Хвала и Тениском савезу и волео бих да ме више ангжујете у сличним акцијама", рекао је Типсаревић.

Он је позвао децу да се што више баве спортом, посебно тенисом.

"Надам се да деца схватају да је спорт једна сјајна ствар, да је тенис "кул" и да у стварном животу може да ти пружи толико много. Наравно, такође је важно да деца нису на улици, да тренирају, знам да се оснива много тениских клубова и волео бих да се сви ови клинци баве тенисом", нагласио је он.

Типсаревић је открио и планове за наредну сезону у којој ће покушати да остане међу Топ 10 најбољих тенисера света, али и уколико се укаже прилика, да крене још према врху.

"У Србији сам два дана, па идем у Будимпешту на егзибицију где ће поред мене бити Симон, Моја и Филиписус. Одмах после идем на припреме у Доху, сезону почињем у Абу Дабију и онда све "Јово наново", Ченаи, Аустралијан опен и тако редом", закључио је Типсаревић.

У посети школи "Иван Гундулић" заједно са Типсаревићем била је и министарка спорта Алиса Марић.

"Задовољство ми што је данас са нама један врхунски спортиста и тенисер Јанко Типсаревић. Он је одлучио да своје слободно време проведе са децом и захваљујемо му се што је подржао акцију "Додир шампиона". Министарство има два приоритета - да промовише врхунски спорт и спорт школске деце, а кроз ову акцију испуњавамо оба циља. Захваљујем се Тениском савезу Србије И убудуће ћемо радити сличне акције", закључила је Марићева.

Типсаревић и Марићева ће касније данас, у склопу акције "Додир шампиона", посетити и Основну школу "Јован Миодраговић" на Врачару.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара