Јанко за понос

За спортисте се не каже за узалуд да су једни од најбољих амбасадора Србије. Осим добрих резултата српски спортисти истичу се хуманитарним акцијама. Тако је Јанко Типсаревић, дан пошто је освојио егзибициони турнир у Сингапуру, играо тенис са слепим особама. Српски тенисер је том акцијом подржао настојање групе волонтера да се тенис за слепе уврсти у програм Параолимпијских игара 2020. године.

Иако је за већину тенисера сезона готова, Јанко Типсаревић био је веома активан последњих неколико дана. Српски тенисер је прво освојио егзибициони турнир у Сингапуру под називом „Судар континената", да би дан касније учествовао у хуманитарној акцији где је играо тенис са слепим особама.

Јанко је помогао групи волонтера која има за циљ да се тенис слепих људи уврсти као једна од дисциплина за Параолимпијске игре 2020. године.

"Ово је био веома необичан доживљај. Заиста је невероватно шта ови људи раде, и треба да нам свима послуже као инспирација, не само у спорту већ у свим сегментима живота. Била ми је велика част да играм тенис са овим младим људима пуним оптимизма и љубави према овом спорту. Ставио сам повез преко очију и покушао да одиграм који ударац и морам признати да је веома тешко, без обзира на звук лоптице. Али они су сјајни у томе и оставили су на мене веома снажан утисак, пуно позитивне енергије је било на терену", рекао је Јанко.

Српски тенисер је у Сингапуру одржао младим тенисерима предавање, а причао им је и о својој каријери.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара