Чеси нападају "Фурију"

Праг ће бити домаћин Дејвис Куп финала које, баш као и 2009. године, играју Чешка и Шпанија. Чеси се надају да могу до свог првог тријумфа у овом такмичењу, а уздају се у подлогу, навијаче и, изнад свега, одсуство Рафаела Надала. Шпанија јури свој шести тријумф у овом такмичењу, и то све у периоду од 12 година.

Када су се последњи пут састале ове две репрезентације у Дејвис купу, а то је било у финалу 2009. године, Шпанија је понизила Чешку победивши је са 5:0. Однос снага два национална тима није се превише променио од тада, али остаје чињеница да ће Шпанији много недостајати Рафаел Надал. Дакле, нада за Чешку постоји.

Недвосмислено талентовани тим Чешке предводе Томаш Бердих и Радек Штjепанек. Чеси се надају, такође, да би изненађењем објединили титулу са женским колегиницама које су недавно, сећамо се добро, славиле у финалу Фед Купа против Србије.

Првог дана на терен ће за Чешку изађи ове године одлични Томаш Бердих и искусни, али српским љубитељима тениса нимало симпатичaн Радек Штјепанек. За Шпанију, то би требало да учине Давид Ферер и Николас Алмагро.

Горки пораз у финалу Дејвис Купа и даље је болна тачка за све у Чешком табору.

„То је било прво финале које смо играли. Много времена је прошло од тада. Наше три велике предности су избор подлоге, домаћа публика и одсуство Рафаела Надала", рекао је Штјепанек.

Бердих је отишао и корак даље.

„Верујем да можемо да направимо добар резултат. Три победе свакако нису недостижне за нас, а самим тим ни тријумф", истакао је шести тенисер света.

Алекс Кореча, селектор Шпаније, верује да победа остварена пре три године нема превелики значај за овај сусрет.

„Волео бих да то има утицај, али на жалост није тако. Ово ће бити потпуно другачије, посебно јер се и игра на другој подлози", закључио је бивши тенисер, један од најзаслужнијих за освајање првог шпанског Дејвис Купа 2000. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара