Читај ми!

Ноле: Енди и ја...

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је у интервјуу француском "Л'екипу" да је поносан на све што је постигао ове сезоне, коју ће завршити на месту број један. Тренутно други рекет света је ове године освојио "само" један гренд слем трофеј, у односу на три претходне године.

"Није било могуће поновити невероватне резултате из 2011. године. Ипак, поносан сам на све што сам ове сезоне постигао", рекао је Ђоковић.

Петоструки освајач гренд слем титула нагласио је да ће његов дуел са Британцем Ендијем Маријем надмашити и до сада највећи риовалитет у историји тениса између Швајцарца Роџера Федерера и Шпанца Рафела Надала.

Новинар "Л'екипа" је желео да сазна "састојке рецепта" којим је Ђоковић остварио један од највећих успеха у историји тениса уопште, упркос чињеници да је одрастао у породици и у земљи у којој тенис није био полуларан.

"Упоран и константан рад је први елемент формуле успеха, коју допуњава победнички менталитет и вера у себе", открио је Ђоковић изворе успеха.

Ђоковић је нагласио да му је један од приоритета за наредну сезону освајање Ролан Гароса.

"Сан ми је да освојим тутулу на Ролан Гаросу. То ми је један од главних циљева у 2013. До краја каријере ћу, ако треба, покушавати да испуним тај сан ", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер следеће седмице учествује на завршном Мастерсу у Лондону, којим би, како је рекао, желео да крунише ову сезону и потврди место број један на АТП листи које ће преузети у понедељак.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије