Читај ми!

Почиње припрема за финале

Остало је шест дана до почетка најважнијег Фед куп меча у историји за Србију. Наше најбоље тенисерке бориће се у првом финалу, први пут у историји за трофеј намењен најбољој репрезентацији када је Фед куп такмичење у питању.

У години када Тениски савез Србије слави 90 година оснивања и постојања, шлаг на торти је финале Фед купa које су избориле репрезентативке Србије. Пут до финала је био трновит и проткан вишегодишњим биткама по различитим зонама такмичења, више кроз гостовања, а мање као домаћин.

Прошле су много тога најбоље тенисерке Србије, сада је пред њима и последњи у овој сезони, уједно најважнији испит у каријери, финале Фед купа у Прагу против репрезентације Чешке које ће се 3. и 4. Новембра одиграти у О2 Арени.

Тим Србије ће данас бити комплетиран у Прагу, а први тренинг заказан је за 16 часова. Ана Ивановић стиже из Милана око 17 часова. Јелена Јанковић, Бојана Јовановски и селектор Дејан Вранеш, из Београда раним јутарњим авионом преко Минхена кренули су пут Прага, као и остатак тима: спаринг партнери, лекарски тим, дакле комплетан стручни кадар наше репрезентације и у Праг су слетели у 13 часова. Најмлађи члан репрезентације Србије Александра Крунић у Праг је допутовала из Братиславе, где је њена база већ две године.

 "Расположење у репрезентацији Србије је на високом, позитивном нивоу. Сви су свесни величине и тежине задатка који је пред нама, као и тога да је ово највећи изазов у нашим досадашњим каријерама. Сви у тиму желе да тријумфујемо и сва наша размишљања и стремљења иду само у том правцу. Годинама смо градили стазу која нас је одвела у финале, увек смо били свесни да можемо не само до финала, већ и до титуле. То је наш сан, наш циљ и од њега не одступамо. Било је тренутака када су нас отписивали, потцењивали, а ми смо показали и доказали да вредимо за највеће домете. Играћемо  растерећно и верујемо да ћемо испунити свој велики сан. Имамо довољно времена да се припремимо и верујем у нас, у победу" - рекао је селектор Вранеш по доласку у Праг.

Репрезентација Србије у уторак тренираће у О2 Арени од 9 до 12 и од 15 до 17 часова. За среду, са почетком у 11 часова заказана је конференција за новинаре селекције Србије, док ће жреб бити одржан у петак, са почетком у 12 часова у Градској кући у Прагу.

Репрезентацију Србије у Прагу је дочекало хладно време, са остацима снега који је падао пре два дана у главном граду Чешке. Данас у О2 Арени неће бити тренинга, већ се тренира у клубу Спарта, јер се вечерас у О2 Арени игра егзибициони меч између Марије Шарапове и Петре Квитове.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара