Читај ми!

Типсаревић победио Симона

Јанко Типсаревић прекинуо серију пораза против Француза Жила Симона победом у првом колу АТП турнира у Токију. Награда за првопласираног на овом турниру је 308.000 америчких долара и 500 АТП поена.

Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се данас у друго коло АТП турнира у Токију победивши француског играча Жила Симона резултатом 2:1 у сетовима (4:6, 6:3, 6:1 ).

Типсаревић је упорном Симону морао да препусти први сет после почетне нервозе настале услед незадовољства сопственим сервисом и тога што ни његови најпрецизнији ударци нису могли да противника избаце из игре. То је био наговештај могућности да би, након полуфинала недавног турнира у Бангкоку, Типсаревић и овога пута могао да поклекне пред хладнокрвним Французем.

Наш тенисер је своју фрустрацију у првом сету у неколико наврата изразио бацањем рекета на земљу, али је упркос томе смогао снаге да у други сет уђе сконцентрисан. На сервис противника одмах је остварио први брејк и затим прецизном сервом и одличним ритерном преузео иницијативу, на моменте шетајући Француза по основној линији.

То је, чини се, дало сигурност и самопоуздање нашем играчу па је трећи сет протекао у знаку његове доминације, док је са друге стране до тада стрпљиви Симон изгубио прибраност.

"Симон је један од најтежих противника на АТП туру, а меч је био јако тежак јер је пуно поена морало да буде освојено са основне линије," изјавио је Типсаревић након меча у Токију.

Јанко је трећи најбоље пласирани светски играч међу онима који наступају у Токију, али је упркос томе имао неповољан жреб, па је већ у првом колу, уместо са ниже пласираним тенисерима на светској ранг-листи и играчима који су се пробили из квалификација, дошао лице у лице са по њега неугодним противником Жилом Симоном, са којим је до данас имао скор од једне победе и пет пораза у међусобним сусретима.

Упитан од стране новинара РТС-а о томе шта је овог пута било другачије у односу на претходне мечеве из којих је Симон излазио као победник, Типсаревић је изјавио: "Површина ми је одговарала јер је бржа. Осећао сам да играм праву игру, а и он је имао проблема са десном руком. Моменат који је преломио меч био је онај када сам успео да задржим сервис на 5:3 у другом сету."

Ово је била прва Типсаревићева победа  у јапанској престоници, мада на турниру учествује по четврти пут.

"У прошлости сам због претходних турнира увек долазио касно у Токио, а играо рано. То овог пута није био случај," рекао је он.

Типсаревић, који са Немцем Филипом Печнером наступа и у дубл такмичењу у Токију данас је требало да има изузетно тежак задатак, јер његов меч у тој конкуренцији био заказан за свега сат времена после оног у појединачној, али је јака кишла проузроковала отказивање тог дуела.

Јанко Типсаревић, тренутно девети играч светске ранг-листе и освајач три АТП турнира, у другом колу АТП турнира у Токију састаће се са Марком Кјудинелијем.

У случају да прескочи ту препреку, двадесетосмогодишњи Типсаревић би у трећем колу могао да се сусретне са Виктором Троицким, који је у понедељак савладао холандског тенисера Робина Хасеа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво