Читај ми!

Златни рудник – Аустралијан опен

Од наредне године Аустралијан опен постаје најбогатији тениски турнир на свету. Први гренд слем у сезони имаће наградни фонд од невероватна 24 милиона евра. Организатори турнира сматрају да су овим наградним фондом обезбедили учешће најбољих тенисера, предвођених Новаком Ђоковићем који брани титулу од прошле године.

Аустралијанци су први „повукли ногу" и повећали наградни фонд за гренд слем који се почетком године одржава у њиховој земљи. Са наградним фондом од невероватна 24 милиона евра, Аустралијан опен ће 2013. године бити најбогатији турнир у сезони.

Поређења ради, наградни фонд на Вимблдону је нешто виши од 20 милиона евра, док је за Американ опен око 19 милиона.

Организатори сматрају да су на овај начин изашли у сусрет играчима који су се ранијих година жалили на новчане награде овог турнира.

Директор турнира Крејг Тили рекао је да се нада да ће Рафаел Надал санирати повреду и да ће се појавити у Мелбурну, али додао је да је највећа звезда овог турнира Новак Ђоковић.

„Очекујемо сјајну тениску представу нашег шампиона Новака Ђоковића, али очекујемо и изванредне изазиваче попут Федерера и Марија, као и групу играча који могу да изненаде, предвођени Ферером, Дел Потром, Бердихом и Тсонгом", рекао је Тили.

Ово није једина новина коју су најавили Аустралијанци. Организатори првог гренд слема у сезони представили су и хок-ај система на теренима два и три.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво