Читај ми!

Троицки у другом колу Токија

Виктор Троицки пласирао се у друго коло турнира у Токију, пошто је на старту победио Холанђанина Робина Хасеа са 6:2, 6:3. Победнику турнира у Токију, који се игра за укупни наградни фонд од 1.200.000 долара, припашће 308.000 зелених новчаница и 500 АТП поена.

Српски тенисер Виктор Троицки победио је данас Холанђанина Робина Хасеа у првом колу АТП турнира "Ракутен Опен" у Токију резултатом 2:0 у сетовима (6:2,6:3).

Победа стаменог Београђанина ни у једном тренутку није дошла у питање. Он је сигурним сервисом и форхендом, кроз кратке поене, први сет решио лако у своју корист против противника који је деловао ошамућено и безидејно.

Хасе, 50. играч на светској ранг листи, ушао је живље и са више амбиција у други сет, али га је Троицки зауставио серијом разорних сервиса и ангажованом одбраном.

Нашем тенисеру ово је четврти наступ на турниру чији је организатор Јапанска тениска асоцијација и који ове године слави 40 година постојања.

Троицки у следећем колу очекује победника меча између најстаријег играча турнира Чеха Радека Степанека (33) и најмлађег тенисера, деветнаестогодишњег Канађанина црногорског порекла Милоша Раонића. У случају да пређе ту препреку Виктор се може наћи очи у очи са Јанком Типсаревићем којег у првом колу турнира у Токију дочекује за њега посебно неугодни Француз Жил Симон.

Троицки, тренутно тридесети други играч на светској ранг листи, у Токију је остварио један од највећих успеха у својој каријери пласманом у полуфинале пре две године када га је савладао шпански ас Рафаел Надал. Троицки је те сезоне освојио турнир у Москви, који се игра одмах након токијског, и постигао највиши пласман у каријери, 12. место на светској ранг листи.

Победнику турнира у Токију, који се игра за укупни наградни фонд од 1.200.000 долара, припашће 308.000 зелених новчаница и 500 АТП поена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се