Читај ми!

Улагати новац у нове генерације

Српски тенисер Јанко Типсаревић изјавио је како се нада да ће људи из Тениског савеза Србије почети да улажу новац у потребне ствари, иначе се оваква генерација никада неће поновити.

"Надам се да ће људи из Тениског савеза Србије схватити да се оваква генерација неће поновити ако се ништа не уради по том питању, да новац не завршава у џеповима оних којима је потребан да би направили инфраструктуру и улагали у младе таленте", рекао је Типсаревић у интервјуу за амерички И-Ес-Пи-Ен.

"Ми немамо национални тениски центар. Освојили смо Дејвис куп пре две године, а девојке су ове у финалу Фед купа. Земље попут САД, Аустралије, Шпаније или Француске имају тениску традицију стару 100 година, а ми смо за последњих 5-10 година успели да направимо ово.

Постоје побољшања, играчи добијају неку врсту подршке од Савеза, које раније било, али је то још далеко од оне каква треба да буде", додао је Типсаревић.

Он је казао да су прва четворица тенисера света, Роџер Федерер, Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Енди Мари, толико доминантни да остали морају да играју одлично у свим условима и приликама да би могли да им се приближе.

"Прва четворица играча света су поставили лествицу тако високо, да у циљу праћења морате да играте добро на свим подлогама и приликама.

Кондиција је сада значајнија него пре и спорт је постао много професионалнији него икада раније. Играчи сада путују на турнире с комплетним тимом, физиотерапеутом, тренером... Морате да учините тенис начином живота и да стално покушавате да се побољшавате у свим сферама живота", казао је Типсаревић.

Осми тенисер света је истакао да не постоји велика разлика у припремању меча с најбољим светским тенисерима и оних осталих.

"Не постоји велика разлика у припреми мечева с најбољим тенисерима и осталима. Једина разлика је што пре меча са оним најбољима морате да будете психички јаки за три, четири или пет сати проведених на терену. Њихове осцилације у игри су минималне и морате бити концентрисани и јаки од првог поена, јер вам они ништа неће дозволити", казао је Типсаревић.

На питање зашто је Србија последњих година произвела толико врхунских играча, Типсаревић је оценио да је то чиста срећа.

"Не постоји разлог. То је само чиста срећа, али главни разлози су тежак рад појединца и подршка родитеља. Нисмо направили и још немамо инфраструктуру на нивоу на ком је потребна да би била на нивоу овог тениса", оценио је Типсаревић.

Двадесетосмогодишњи Типсаревић је рекао да старији играчи попут Жо-Вилфрида Тсонге и Томаша Бердиха знају своју позицију и да чине све да је задрже, пошто су одлично физички спремни.

"Не желим да кажем да је млађа генерација размажена. Физичка спрема је битнија него икада пре, и старији момци, попут мене, имају искуства с тим. Нисмо сви као Рафаел Надал и Новак Ђоковић, који су са 20 година дошли у врх и остали тамо. Играчи попут Бердиха, Тсонге и мене су схватили у колико су доброј позицији тренутно и то не желе да испусте", рекао је Типсаревић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво