Читај ми!

Лешница дочекала Ђоковића

Новак Ђоковић, заједно са директорком Уницефа у Србији Јудитом Рајхенберг, обишао вртић у Лешници код Лознице и изјавио да је свој деци у Србији потребно обезбедити могућност и услове у којима ће учити да се суочавају са изазовима и ризицима током живота.

Амбасадор Уницефа и најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, током данашње посете вртићу "Испод липа" у Лешници код Лознице, рекао је да је свој деци у Србији потребно обезбедити могућност и услове у којима ће учити да се суочавају са изазовима и ризицима током живота.

"Данас сам се опет уверио колико је овај вртић јединствено и посебно место за децу, где могу да се друже и кроз игру развијају своју креативност и таленте", рекао је Ђоковић.

"Наша заједничка одговорност јесте да обезбедимо да сва деца у Србији добију овакву могућност како би могли да се боље суочавају са изазовима и ризицима током читавог живота", додао је он.

Директорка Уницефа у Србији Јудита Рајхенберг оценила је да је неприхватљиво да више од половине деце у земљи није укључено у ране предшколске програме.

"Деци из најугроженијих група је најпотребнија подршка и неприхватљиво је да у ране предшколске програме није укључено чак више од половине деце у земљи. Постоје сви докази да је улагање у рани развој најисплативија од свих инвестиција. Таленти се развијају од малена и зато треба пожурити. Детињство је сада и не може да се одложи, нема репризе", рекла је она.

Ђоковић се током посете Лешници играо са малишанима, а од деце је на поклон добио слику вртића коју су сами насликали.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се