Тениска револуција

Професионална тениска организација решена је да промени одређена правила ове игре како би се повећала динамичност самих мечева. Правила, која ступају на снагу наредне године, санкционишу одуговлачење приликом извођења сервиса и укидају "нец" у потпуности.

Одбор Професионалне тениске организазације (АТP) одобрио је два нова правила за нову сезону. У прва три месеца, нова правила биће тестирана на турнирима Челенџер категорије.

У овом тренутку, тенисери имају тачно 25 секунди, након што се поен заврши, да се припреме за нови сервис. У данашње време то се јако слабо поштује, па ће тениска организација покушати да пооштри казне како би сама игра добила на динамици.

Први временски прекршај биће санкционисан само упозорењем, док ће се други и сваки следећи прекршај кажњавати првом сервис грешком, ако је у питању тенисер који сервира, односно одузимањем поена, у случају тенисера који прима сервис.

"Много се разговарало о томе колико времена играчи троше између два поена. Верујемо да ће ово правило бити добро оруђе судијама који ће ипак моћи више да контролишу кршење овог правила. Досада су то углавном била само упозорења на која играчи нису превише реаговали. Не очекујемо да ће ово правило смањити дужину мечева, али верујемо да ће исти бити течнији, односно да неће бити много празних ходова", рекао је извршни председник тениске организације Бред Друјит.

Осим овог правила, ATP ће у ова три месеца покушати да елиминише правило „неца".

"Наравно да нисмо још спремни у потпуности избацити ову опцију из тениских правила. Али тестирање на Челенџерима ће нам дати довољно добру слику о ефектности ове идеје", закључио је Друјит.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се