Читај ми!

Фереро завршава каријеру

Хуан Карлос Фереро, некадашњи тениски "број један", одлучио да заврши дугогодишњу каријеру, после турнира у Валенсији. Фереро у каријери има освојен и Дејвис куп са Шпанијом, уз освојених 15 АТП турнира.

Бивши најбољи тенисер света, Шпанац Хуан Карлос Фереро, најавио је данас да ће окончати своју 14-годишњу каријеру следећег месеца после турнира у Валенсији.

Фереро (32) је био на првој позицији АТП листе 2003. године, на којој је провео осам недеља, после победа на Ролан Гаросу и пласмана у финале Отвореног првенства САД.

Шпанац је 14 година играо професионални тенис и за то време освојио је 15 титула. Последњи пут тријумфовао је у Штутгарту 2011. године, али је од тада пао на АТП листи на 111. место.

"То је веома компликована одлука да се напусти свет у коме сам живео од шесте или седме године", рекао је Фереро, који је помогао Шпанији да освоји прве две, од пет, титула у Дејвис купу.

Према његовим речима, 2000. године за Шпанију је било невероватно да може да победи у Дејвис купу.

"Био сам веома млад и нисам сасвим разумео колико је то важно за мене и за моју земљу. Када сам освојио грен слем и постао најбољи тенисер на свету испунио сам оба циља у мојој каријери", рекао је Фереро.

У конкуренцији тенисера, тројица Шпанаца били су најбољи на свету - Карлос Моја (1999), Фереро и Рафаел Надал (2008).

"Пропустићу многа такмичења. Ми играчи живимо за такмичења. Биће тешко попунити ту празнину у новом животу, али имам толико тога да урадим", рекао је Фереро и додао да ће се посветити тениској академији и хотелу.

Турнир у Валенсији играће се од 20. до 28. октобра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се