Нека се припреми Мари

Четврти пут у каријери, трећи пут узастопно, Новак се пласирао у финале Ју-Ес опена, савладавши Шпанца Давида Ферера са 2:6, 6:2, 6:4, 6:2. Наш тенисер ће се за другу титулу у Њујорку, а укупно шесту на гренд слем турнирима борити у понедељак од 22 сата против Британца Ендија Марија.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је данас да у финалу Ју-Ес опена против Ендија Марија нема фаворита и да ће публика у Њујорку сигурно уживати у одличном мечу.

"Нема фаворита у финалу. Знам да ће он бити сјајно мотивисан и надам се одличном мечу", рекао је Ђоковић после вечерашње победе у полуфиналу против Шпанца Давида Ферера (2:6, 6:1, 6:4, 6:2).

Тај меч је због јаког ветра прекинут јуче при вођству Ферера од 5:2 у првом сету. Шпанац је данас искористио предност, повео са 1:0 у сетовима, али после тога је Ђоковић преузео иницијативу, забележио девету победу у 14. међусобном дуелу и изборио пласман у финале.

Ферер је успео само да добије први гем и тако освоји сет у наставку, али је одмах потом Ђоковић преузео контролу и скоро рутински завршио меч.

Српски тенисер направио је брејк у другом данашњем гему и повео са 3:0. Ферер је одмах дошао у прилику да узврати брејк, али се Ђоковић вратио од 0:40, одбранио сервис и дошао до недостижне предности у другом сету.

Ђоковић је у трећем сету повео са 2:0, али је Ферер направио брејк и изједначио на 2:2, али је Ђоковић касније направио још један брејк и повео са 4:3, а онда су играчи до краја сета чували свој сервис да би Ђоковић славио са 6:4 и преокренуо на 2:1 у сетовима.

Најбољи српски тенисер и четврти сет је почео брејком, и тако показао да неће дозволити изненађење, а до краја је направио још један брејк до тријумфа од 6:2.

"Увек је задовољство играти против Ферера, он је један од најбољих играча и најбољих момака на 'туру'. Јуче се он боље снашао, можда сам имао и мало среће због ветра и прекида, али данас сам одиграо боље". Ђоковић је истакао да му је задовољство што ће бранити титулу у Њујорку.

"Волим да играм овде, ово место има добру енергију и позитивну публику. Атмосфера је сјајна и ми тенисери дефинитивно уживамо", поручио је Ђоковић.

Српски тенисер одиграо је 14 мечева са Маријем, само један у финалу грен дслем турнира, прошле године на Аустралијен опену и добио га. Укупни тренутни скор је 8:6 за Ђоковића.

Мари је ове године победио Новака у полуфиналу Олимпијских игара у Лондону, а сутра ће покушати да први пут освоји гренд слем турнир, након четири пораза у финалима.

Меч између Ђоковића и Марија на програму је од 22 сата.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се