Њујорк уживо: Њено величанство Серена

Синоћ је торнадо прекинуо Давида Ферера, данас га је "торнадо" у виду Новака Ђоковића "одувао" са Квинса са 2:6, 6:1, 6:4, 6:2. Ноле ће се за другу титулу у Њујорку борити сутра од 22 сата против Марија. Серена Вилијамс по четврти пут освојила трофеј Квинса.

Нова шампионка Ју-Ес опена је Серена Вилијамс након победе над Белорускињом Викторијим Азаренко у три сета, 6:2, 2:6, 7:5. Азаренка је била надомак тријумфа, имала је сервис за победу али јој фантастична Серена то није дозволила. Америчка тенисерка је тако дошла до своје четврте титуле у Њујорку.

01.08 - Какво финале, Серена одузима противници сервис за меч, све је и даље отворено, 5:5.

00.52 - Азаренка поново напада Серенин сервис за вођство од 4:3.

00.40 - Серена узврћа ударац, 2:2 у трећем сету.

00.32 - Белорускиња наставља са сјајном игром. Одузима Серени сервис већ у трећем сету.

00.13 - Победница овогодишњег Ју-Ес опена биће позната након трећег сета. Након првог сета деловало је да је све готово, ипак, Белорускиња се реванширала Серени 6:2 у другом сету. На реду је сет одлуке.

00.00 - Још један брејк поен за Азаренку која сада води са 4:1 у другом сету. Викторија се вратила у меч. 

23.37 - Потпуно неочекивано, на почетку другог сета брејк прави Азаренка за вођство од 1:0. 

23.32 - Само 34 минута игре била су довољна Серени да освоји први сет. Направила је два брејка и овај део игре добила са 6:2.  

23.25 - Азаренка покушава да пружи отпор Серени, али домаћа тенисерка и даље има брејк предности и тренутно води са 4:2. 

23.10 - Серена у свом стилу игра и финални меч, брејк у раној фази донео јој је вођство од 3:0.

22.58 - Почео је финални меч Ју-Ес опена између Азаренке и Серене Вилијамс који ће одлучити ко је нова краљица Њујорка. 

21.28 - Од 22.30 је на програму женско финале. За титулу Серена Вилијамс против Викторије Азаренке. 

19.40 - Поштујем Марија као играча и особу. Ово му је пето финале и биће изузетно мотивисан, али и ја сам мотивисан да освојим гренд слем титулу. Знам какав је осећај освојити титулу овде и верујем да ће ми то помоћи, рекао је Ноле после меча.

19.19 - Четврто финале за Новака Ђоковића на Ју-Ес опену. Наш тенисер је, за разлику од јуче, доминирао током целог меча и убедљиво савладао борбеног Давида Ферера са 3:1 (2:6, 6:1, 6:4, 6:2).  Сутра од 22 сата против Британца Ендија Мареја за другу титулу у Њујорку.

19.02 - Великих два брејка предности. Ферер поново без решења за Нолета на свој сервис. Ђоковић сада води са 3:0 у четвртом сету.

18.52 - Почетак "из снова" и четвртог сета. Шпанац већ на старту губи сервис.

18.48 - На фантастичан начин Ђоковић осваја и трећи сет. Ас ударцем Новак осваја десети гем и стиже до велике предности у мечу. Наш тенисер води са 2:1 у сетовима.

18.38 - Не да Новак предност, одузима Шпанцу сервис за вођство од 4:3. 

18.25 - Ферер се враћа у трећи сет, одузима Нолету сервис и осваја гем на свој сервис. 

18.07 - Наставља наш тенисер у истом ритму, опет одузима сервис ривалу на старту трећег сета. 

18.01 - Ђоковић је успео да изједначи резултат на 1:1 у сетовима. Ферер у дргом сету декласиран, 6:1. На реду је трећи сет.

17.41 - Ноле још једном одузима сервис Фереру. Јуче и данас - два тотално различита меча. Новак сада има предност од 4:0 у другом сету. 

17.32 - Ђоковић је данас много више концентрисанији него јуче. Одмах на старту другог сета одузима сервис Шпанцу и води са 2:0.

17.23 - Давид Ферер наставља где је синоћ стао. Како сада ствари стоје синоћни торнадо није га омео. Лако осваја осми гем и добија први сет резултатом 6:2. 

17.15 - Ђоковић и Ферер се загревају. Меч почиње ускоро. Ферер води 5:2 у првом сету. 

13.00 -  Шпански тениски савез незадовољан је одлуком организатора Ју-Ес опена да због лоших временских услова у Њујорку прекину полуфинални меч измедју Давида Ферера и Новака Ђоковића. Шпански савез сматра да су организатори знали за невреме и да су могли меч Ферера и Ђоковића да преместе на терен Луј Армстронг.

12.00 - На Ју-Ес Опену, после скоро три деценије, ускоро неће више бити популарне "суперсуботе", дана кад се играју сва полуфинала. Организатори ће се највероватније одлучити да већ од наредне сезоне на овом гренд слему субота буде слободан дан када ће тенисери паузирати између полуфинала и финала. На овај корак организатори ће се одлучити због временских услова, који последњих неколико година праве озбиљне проблеме, и због жеље тенисера да се што боље припреме за финале.

11.00 - Невреме који је претходни дан погодио источну обалу САД, изазвало је и торнадо у близини Њујорка. За сада нема података о већој материјалној штети или људским жртвама, осим што су поједини делови града остали без струје.

10.00 - Дан после торнада, метеоролози најављују сунчан дан у Њујорку. То значи да меч између Новака Ђоковића и Хуана Ферера у полифиналу Ју-Ес Опена, не би требало да више буде прекидан.

Број коментара 53

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се