Читај ми!

Савићу доживотна суспензија

Суд за спортску арбитражу у Лозани прогласио је данас да је српски тенисер Давид Савић намештао мечеве и потврдио му доживотну суспензију. ЦАС је навео да је његова комисија оценила да је доказано да је Савић "позивао другог тенисера да наместе исход мечева".

"Савићу је трајно забрањено да учествује у било ком догађају који организује или је одобрило било које тениско тело", наводи се у саопштењу суда.

Комисија од тројице адвоката одбила је Савићеву жалбу против доживотне суспензије коју му је прошле године одредила Јединица за интегритет тениса. То тело формирали су АТП и ВТА како би истражили све наводе о корупцији.

Савић је тврдио да му је целу аферу наместио "играч који се тренутно налази у врху".

Према тврдњама српског тенисера, тај неименовани играч га је пријавио ТИУ, наводећи да му је Савић нудио новац да намести меч.

Савић је негирао тврдње да је учествовао у намештању мечева и да је, у ствари, "жртвено јагње" и "драстични пример за остале играче".

Он ће морати да плати и 100.000 долара казне. Савић је други играч кога је ТИУ доживотно суспендовап, после Аустријанца Данијела Келерера.

Највиши пласман на АТП листи Давида Савића је 363. место.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара