Читај ми!

Ана у осмини финала

Ана Ивановић победила је домаћу такмичарку Слоун Стивенс са 2:1( 6:7, 6:4, 6:2) и пласирала се у осмину финала Ју-Ес опена, где је чека Цветана Пиронхова из Бугарске.

Теже него што се очекивало пласирала се Ана у осмину финала Отвореног првенства Америке. Да јој неће бити лако против деветнаестогодишње велике наде домаћег тениса показао је први сет који је Ана изгубила у тај-брејку са 7:6 (7:4).

Меч је карактеристичан по великом броју брејкова и рибрејкова које су тенисерке правиле у сва три сета. У првом је Ана направила брејк при вођству Американке од 6:5 и омогућила себи тај-брејк, али га је изгубила.

У другом сету Ана је захваљујући брејку у последњем гему овај део игре освојила са 6:4 и омогућила себи играње трећег сета који је био изузетно узбудљив.

Преломни гем трећег сета трајао је једанаест минута. Ана је направила брејк, повела са 3:2 и коначно успела да га потврди на свој сервис. Када је повела са 4:2 тада је сломила отпор изузетно упорне и талентоване Американке која до краја није смогла снаге за још један преокрет.

"Стивенсова је знатно напредовала у последњих 12 месеци, односно од нашег прошлогодишњег дуела. Истина, и ја сам била нервознија него иначе, јер увек је посебан осећај играти пред њујоршком публиком која је, разумљиво, била на страни моје противнице.

Сада имам дан одмора да се припремим за меч са Цветаном Пиронковом из Бугарске, који ће бити веома тежак. Верујем, ипак, да ћу се у разговору са тренером добро припремити за тај дуел", рекла је Ивановићева после победе над Стивеновомс.

Бугарка Пиронкова пласман међу 16 најбољих на последњем овогодишњем гренд слем турниру изборила је победом против Силвије-Солер Еспиносе из Шпаније: 6:1, 6:7 (3:7), 6:3.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара