Читај ми!

Јанко надиграо Бејкера

Јанко Типсаревић савладао Американца Брајана Бејкера са 3:0, по сетовима 6:4, 6:3, 6:4 и пласирао се у шеснаестину финала Отвореног првенства Америке. Наредни противник је Словенац Земља.

Фантастична игра нашег Јанка, одличан сервис, сјајно кретање по терену. Поново је показао да је у доброј форми. Поучен искуством из претходног меча који је добио у пет сетова, овог пута је од самог старта био решен да меч реши у три сета, што је и успео. Противник пружио велики отпор, ношен великом подршком публике, ипак Американац морао да положи оружје пред нашим тенисером. Меч трајао 124 минута.

Силовито од самог старта, Јанко је наметнуо свој стил игре, не дозволивши противнику да дође до игре. Већ у првом гему наш тенисер пропушта прилику за брејк. Лако осваја свој сервис. Следећу шансу за брејк Јанко користи и води са 2:1.

Сет је ушао и мирнији ток, наш тенисер је одржавао предност и рутински привео сет крају. Јанко није дозволио Бејкеру ниједну шансу за брејк, 6:4 у првом сету.


Сличан сценарио и у наредном сету. Као и у првом сету, након пропуштене шансе за брејк у првом гему, у трећем Јанко успева да одузме сервис Американцу. Иако је противник пружио нешто јачи отпор у овом сету, Јанко успева да контролише игру. При вођству 5:3 на сервис противника долази до две сет лопте, користи прву и уз још један брејк добија други сет са 6:3.


Трећи сет сервисом је отворио наш тенисер. Након освојеног свог сервиса, поново пропушта брејк шансу на сервис противника. Као и у предходна два сета, Типсаревић одузима други сервис у сету Бејкеру и долази до предности. Наставља да игра максимално концентрисано, не допушта никакво изједначење.


При резултату 5:2 на Бејкеров сервис Јанко пропушта меч лопту. Јанко је сервирао за меч, међутим Бејкер долази до првих брејк лопти у мечу и успева да направи брејк и смањи на 5:4. Међутим, поново на сервис Американца Јанко долази до нове две везане меч лопте.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво