Читај ми!

Бојана добила маратон

Бојана Јовановски победила Немицу Мону Бартел са 2:1 по сетовима 4:6, 7:5, 6:2 у првом колу Ју-Ес Опена. Велика борба у три сета, меч трајао 2 сата и 31 минут.

Бојана стасава у велику играчицу. Успела је да се врати после изгубљеног сета, да пронађе своју игру, храбро се супротстави противници и на крају реши меч у своју корист. Маратонски дуел дуг 151 минут припао је нашој тенисерки.

Лош почетак наше тенисерке. Немица експресно уз два брејка долази до великих 4:0. Бојана из трећег покушаја успева да освоји свој сервис и прекине серију противнице. Наша тенисерка покушава да се врати у меч. Коначно је запретила на сервис противнице. На сервис Немице за сет, Бојана враћа један брејк и смањује на 5:3. Јовановска потом осваја свој сервис. Бартел успева из другог покушаја да освоји свој сервис за сет, 6:4.

Изједначена борба у другом сету. На самом старту наша тенисерка је повела са 2:0, противница узвраћа истом мером и долази до изједначења. Бојана пронашла своју игру и користи сваку прилику да нападне сервис противнице. У осмом гему на сервис Немице наша тенисерка осваја две везане брејк шансе, не користи их. Немица узвраћа истом мером, и Бојана успева да се одбрани.

Велика борба се наставља, битка за сваки поен. Поново је наша тенисерка напала, а Бартел се одбранила. Потом Бојана успева да се извуче и да поведе са 6:5, на тај начин обезбеди тај-брејк. После неколико изједначења на сервис Немице, Јовановска долази до прве сет лопте, не користи је. После још једне предности Немице, Бојана пропушта још три сет лопте. Коначно успева да искористи пету сет лопту, 7:5 у другом сету.

Трећи сет. После уводних гемова у којима су тенисерке биле сигурне на свој сервис, противнице размењују по један брејк. Прво је наша тенисерка дозволила противници да јој одузме сервис, потом експресно враћа брејк, без изгубљеног поена, 2:2.

Након што је освојила свој сервис, Бојана долази до нове брејк шансе, пропушта је, и друга одлази у неповрат, трећу користи и сада она има брејк предности 4:2. У наредном гему противница пропушта седам брејк шанси. Бојана не користи две гем шлопте, коначно трeћу користи,5:2. На сервис противнице Јовановска користи другу меч лопту за коначних 6:2 у трећем сету.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво