Читај ми!

Старт Ју-Ес опена

Отворено првенство Америке у тенису, 132. по реду, почиње у понедељак, а титуле бране Новак Ђоковић и Аустралијанка Саманта Стосур. На турниру учествује седам представника Србије, који на терене излазе тек у уторак.

Осим Ђоковића, Србију ће на последњем гренд слему у сезони представљати Јанко Типсаревић, Виктор Троицки, Ненад Зимоњић, Ана Ивановић, Јелена Јанковић и Бојана Јовановски.

Ђоковић ће одбрану титуле почети против Италијана Паола Лоренција, а у другом колу га очекује победник меча између квалификанта и Бразилца Рожерија Дутре Силве.

У случају да све прође по плану, Ђоковићев противник у трећем колу биће Жулијен Бенето из Француске, 31. носилац, док би у осмини финала требало да се састане са Швајцарацем Станисласом Вавринком или Украјинацем Алесандром Долгополовим.

У пројектованом четвртфиналу очекује га нови дуел са Аргентинцем Хуаном Мартином дел Потром, а тек у полуфиналу могао би да се састане са Типсаревићем.

"Веома ми је драго што сам имао успешне турнире у Торонту и Синсинатију. Било ми је значајно да пред Ју-Ес опен имам јаке мечеве. Ове сезоне имао сам и успоне и падове, али мислим да је то нормално. Идем корак по корак, не рачунам ништа унапред и само покушавам да се фокусирам на своју игру, то је најважније", рекао је Ђоковић.

Типсаревић, као осми носилац, на старту турнира игра против Француза Гијома Руфена, а пролазак у друго коло би му донео дуел против бољег из меча Јана Хајека (Чешка) и Брајана Бејкера (САД). Потенцијални противник у трећем колу је Виктор Троицки, којег на старту очекује дуел против Немца Седрика Марсела Штебеа.

У том делу плана игре налазе се Американац Џон Изнер и Шпанац Давид Ферер.

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић у првом колу играће против квалификанткиње Елине Свитолине из Украјине, док се Јелена Јанковић састаје са Катарином Бондаренко.

Уколико преброди прву препреку, очекује је победница меча између јапанске ветеранке Кимико Дате Крум и Швеђанке Софије Арвидсон, док би јој највероватнија противница у трећем колу била Италијанка Франческа Скјавоне.

Противница Јанковићеве у другом колу биће боља из дуела Израелке Шахар Пер и квалификанткиње, док би у наредној рунди такмичења могла да изађе на мегдан другој тенисерки света Агњешки Радвањској.

У истој четвртини жреба налази се и Бојана Јовановски, којој ће прва противница бити талентована Немица Мона Бартел.

У одсуству прошлогодишњег финалисте Шпанца Рафаела Надала, који је учешће на последњем гренд слему сезоне отказао због повреде, као главни фаворити за освајање титуле издвајају се Швајцарац Роџер Федерер, Ђоковић, Британац Енди Мари и Хуан Мартин дел Потро.

Иако Ђоковић брани титулу и наступа на омиљеној подлози, благу предност има Федерер, који од освајање Вимблдона и повратка на прво место АТП листе игра са много више самопоуздања.

Ју-Ес опен игра се за укупан наградни фонд од 25.5 милиона долара, док ће победници у мушкој и женској конкуренцији зарадити по 1.9 милиона долара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво