Читај ми!

Ђоковић разочаран афером “Армстронг”

Владајући шампион Ју-Ес опена Новак Ђоковић био је разочаран вешћу о допинговању легендарног бициклисте Ленса Армстронга, коме је америчка Антидопинг агенција одузела седам титула победника Тур де Франса након што је пресудила да је користио забрањена стимулативна средства.

Армстронг, који је најпознатију светску бициклистичку трку освајао од 1999. до 2005, изјавио је у четвртак да се неће борити са оптужбама америчких анти-допинг званичника, тврдећи да су оне део "допинг завере".

"Када сам чуо ту причу, и многе друге, разочарао сам се као спортиста, јер знам колико је потребно да стигнете до врха, колико жртвовања, посвећености и напорног рада. На крају, сви ми желимо да имамо чист спорт, а ја сам срећан што у тенису нема много таквих случајева. Ми се трудимо да задржимо традицију и заштитимо интегритет нашег спорта", рекао је Ђоковић, а преноси АП.

"То је нешто што шаље снажну поруку о тенису и малој деци, јер она траже узоре", истакао је 25-годишњи Ђоковић, који је последњих година прави спортски херој у родној Србији.

Најбољи српски тенисер навео је да спремно дочекује почетак такмичења на последњем гренд слем турниру сезоне.

"Веома ми је драго што сам имао успешне турнире у Торонту и Синсинатију. Пред Ју-Ес опен за мене је било значајно да имам јаке мечеве. Ове сезоне имао сам и успоне и падове, али мислим да је то нормално. Идем корак по корак, не рачунам ништа унапред и само покушавам да се фокусирам на своју игру, то је најважније", оценио је други рекет света, додајући да ће изостанак повређеног Рафаела Надала представљати велики губитак за турнир у Њујорку, који стартује у понедељак.

"То је губитак и за сам тенис, јер је Надал цењен, успешан и веома популаран спортиста широм света. Желим му брз опоравак", поручио је Ђоковић.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво