Космос арена у Самари

Позната и под називом Самара арена или Стадион Самара, Космос арена је недавно отворена нова кућа ФК Крила Совјетов, која замењује Стадион Металурга. Стадион је саграђен за ово Светско првенство.

Први планови за нови стадион су направљени око 2010, који су постали конкретни када је 2012. године град Самара изабран за један од градова домаћина Светског првенства. Радови су почели средином 2014. године, а након маленог закашњења, завршени су почетком 2018. године.

Космос арена је отворена 28. априла 2018. године на лигашком мечу између Крила Совјетов и Факел из Вороњежа, иако је и даље била једна од три тест меча са ограниченим капацитетом.

Најзначајнији аспект Космос арене је његов куполни кров од 65,5 метара, који се састоји од 32 панела. Арена се може похвалити капацитетом од 44.918 места, која су подељена на два нивоа.

У почетку је планирана изградња Космос арене на врху полуострва где се сусрећу реке Самара и Волга, али је због недостатка инфраструктуре пресељено на локацију северно од града.

Током Светског првенства, на Космос арени ће бити одржана четири меча у групној фази, међу којима и премијерни меч Србије против Костарике, један меч осмине финала и један меч четвртфинала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије