Стадион Лужњики у Москви

Стадион Лужњики је највећи и најзначајнији стадион у Русији. На њему ће бити отворено Светско првенство, а биће домаћин и финалне утакмице 15. јула.

Стадион фудбалског клуба ЦСКА првобитно је изграђен 1956. године и представљао је, али и даље представља, једну од знаменитости престонице Русије.

На њему су оджане бројне спортске манифестације, укључујући организацију Олимпијских игара 1980. године.

Реновирање стадиона започето је 2013. године. Спољашњост стадиона остала је нетакнута, али је зато унутрашњост доживела велике промене – скинута је атлетска стаза, трибине су померене ближе терену, док је капацитет подигнут са 78.000 на 80.000 места.

На стадиону Лужњики ће се одржати церемонија отварања Мундијала, играће се први меч између Русије и Саудијске Арабије, док ће бити гост и финалног меча на Светском првенству.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије