Урош Брегар саопштио списак рукометашица за мечеве против Бугарске и Турске

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар саопштио је списак играчица за мечеве против Бугарске и Турске у Шестој групи квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано крајем године у Аустрији, Мађарској и Швајцарској.

Србија ће трећег априла гостовати селекцији Бугарске, а четири дана касније у Зрењанину ће дочекати Турску.

Селектор Брегар је за последња два меча квалификација за ЕП 2024. позвао 24 играчице.

На списку се налазе:

Голмани: Јована Рисовић, Марија Симић, Моли Кубина.


Пивоти: Јелена Кнежевић, Марија Петровић, Едита Нуковић, Катарина Бојичић.


Лева крила: Сања Радосављевић, Тамара Коцић, Александра Стаменић.


Десна крила: Наташа Ловрић, Дуња Радевић, Тијана Симић.

Бекови: Јована Јововић, Емилија Лазић, Дуња Табак, Теодора Величковић, Тамара Мандић, Александра Васић, Теодора Мајкић, Уна Обреновић, Јована Ристић, Милица Игњатовић, Анђела Јањушевић.

Прво место на табели Шесте групе квалификација за ЕП 2024. држи Црна Гора са осам бодова, док је Турска друга са пет. Србија је трећа са три бода, док је Бугарска последња без бодова.

"У утакмицама против Црне Горе смо показали видан напредак у односу на Светско првенство и још једном могу да кажем да нам је жао што резултатски нисмо прошли боље. Сада нас чека последњи квалификациони циклус за одлазак на Европско првенство и пре свега желим да све играчице дођу здраве на припреме и да наша игра буде још боља", рекао је Брегар, преноси званични сајт РСС.

Он је најавио да ће рукометашице припреме да одраде у три фазе.

"Од 28. до 31. марта ћемо започети припреме где ће бити играчице из домаће лиге, које имају све већу улогу у националном тиму, појачане Јованом Јововић. Селекција се потом 31. марта сели у Пирот где ће тренирати до поласка у Бугарску. У Пироту ћемо одрадити три тренинга којим ћемо покушати што боље да се спремимо за утакмицу у Бугарској. Након утакмице у Бугарској, тим иде у Зрењанин где ће спровести последњу фазу прирпема за одлучујућу утакмицу против Турске", навео је селектор Србије.

Брегар је позвао навијаче да пруже подршку рукометашицама у Зрењанину.

"Зрењанин је наша база и тамо се осећамо као код куће. Имамо максималне услове за рад. Позивам све навијаче да дођу у Зрењанин и пруже нам подршку. Желим да наша утакмица против Турске буде најбоље одиграна у овим квалификацијама и да се после ње радујемо са нашим навијачима", истакао је Брегар.

Пласман на ЕП 2024. обезбедиће по две првопласиране селекције из сваке од осам група, као и четири најбоље трећепласиране екипе.

ЕП ће бити одржано од 28. новембра до 15. децембра ове године у Аустрији, Мађарској и Швајцарској.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво